Ai ajuns la vârsta pensionării şi nu îndrăzneşti nici măcar să visezi la o binemeritată vacaţă din cauza bugetului restrâns? În plină vară, hotelierii au oferte tentante şi pentru tine, chiar dacă ai trecut bine de prima tinereţe. Află din Jurnalul de Ilfov în ce zone turistice te poţi relaxa cu bani puţini în lunile iulie – august, unde te cazezi şi ce servicii ai incluse în costul pachetului de vacanţă!

Bucovina este atracţia turiştilor de pretutindeni. Peisajele mirifice şi superbele mănăstiri strâng anual, peste trei sute de mii de vizitatori din toate colțurile lumii. Iar dacă te numeri printre iubitorii folclorului, portului şi admiratorii zonelor pitoreşti bucovinene, şi ai ajuns la ­vârsta pensionării, te poţi bucura de o vacanţă revigorantă şi autentică şi cu bani pu­ţini. Patronii unităţilor de cazare din regiune fac reduceri semnificative la pachetele de vacanţă destinate vârstnicilor. Unde te cazezi? La unul dintre hotelurile sau pensiunile cu un confort de trei stele sau margarete, situa­te în zone liniştite cu peisaje deosebite.

În ceea ce priveşte costul concediului, dacă vei reuşi să faci dovada că eşti pensio­nar, cinci nopţi de cazare la un hotel sau o pensiune de trei stele din Bucovina te va costa 450 de lei de persoană. 

Ce primești 

de acești bani

√ Cazare cinci zile la o unitate cotată cu un confort de trei stele. Camera în care vei sta tot sejurul este dotată cu aer condiţionat, televizor, dulap pentru haine, pat dublu matrimonial și baie proprie cu cabină de duș, așternuturi schimbate, pro­soape la baie și balcon 

√ Trei mese principale pe zi în care ești servit cu delicioasele preparate culinare tradiţionale de casă. La prânz și la cină vei primi câte trei feluri de mâncare. Cei mai iscusiţi bucătari te vor întâmpina cu bucate pe alese, ecologice și gătite după reţete secrete

√ Drumeţii pe trasee montane (masive muntoase cum ar fi, Rarău – Giumalău, Călimani, Rodna ș.a.m.d.) sau plimbări cu Mocănita (tren pe șine înguste, cu loco-motiva pe șine cu aburi) pe un traseu de 4 + 4 km.

√ Vizite organizate la muzee, case memoriale, rezervaţii naturale, mănăstiri  (inclusiv cele din patrimoniul UNESCO) – Mănăstirea Voronet, Mănăstirea Humor, Mă-năstirea Moldoviţa, Mă­năstirea Suceviţa, Mănăstirea Putna și Cetatea de Scaun Suceava.

√ Relaxare în natură etc.

Servicii suplimentare 

● Turism balnear – în zona Vatra Dornei unde poţi face tratamente curative cu ape minerale 

● Sporturi de agrement – tir cu pușca cu aer comprimat sau cu arcul, paintball în zone special amenajate și cu echipamente complete

● Vânătoare – în special de cerb, căprioare, urs, mistreţ, râs și cocoș de mesteacăn 

● Pescuit – de crap, știucă, păstrăv și lostriţă

● Vizitarea satului au­tentic bucovinean – muzeu care păstrează și astăzi elementele vechi de civilizaţie rurală, precum și transpunerea lor in viaţa de zi cu zi, prin aspect și manifestări tra­diționale, elemente valoroase de etnofolclor, datini și obiceiuri străbune, tradiţiile autentice păstrate nealterate de către meșterii populari (ţesut, încondeierea ouălor, sculptat, olărit – ceramică neagră de la Marginea etc.).

Cum îţi rezervi ­pachetul turistic?

Apelând la reprezentanţii Biroului de Promovare – Consultanţă și Publicitate în Turism Suceava. 

Telefon: 0727.036.560

e-mail: rezervare@turismbucovina.ro


Muzeul Satului din Bucovina păstrează şi astăzi elementele vechi de civilizaţie rurală