În urmă cu câțiva ani, comunități precum cele din Berceni sau Clinceni nici nu se gândeau să viseze la „fotbalul mare”. Acum, ele se află la doar câteva ore de debutul în Liga a II-a, ba chiar unii, probabil mai îndrăzneți, își fac chiar planuri de promovare!

Dacă la Bragadiru, Brănești, Chiajna sau Otopeni s-a putut, de ce nu ar fi posibil și la Berceni și Clinceni? Acesta este gândul care îi animă pe optimiștii care afirmă sus și tare că, pe lângă Rapid și CSMS Iași, și echipele ilfovene din Berceni și Clinceni se vor lupta pentru promovare.

Și nu ar fi de mirare să se întâmple asta! În vreme ce grupări de tradiție precum Farul Constanța, Sportul Studențesc sau CF Brăila abia au găsit bani pentru a-și anunța înscrierea în competiție, grupările din Clinceni și Berceni par a fi liniștite. Fără a sta pe un sac de bani, ambele au asigurat un buget onorabil, cu care au reușit chiar să își alcătuiască loturi interesante.

ACS Clinceni, o echipă croită pe scheletul celor de la ACS Buftea, are pe banca tehnică un antrenor care deja a prins experiența eșalonului secund, ex-rapidistul Valentin Bădoi. Alături de el au apărut destul jucători interesanți, chiar foști prim-divizionari: frații armeni Artiom și Arman Karamyan, Vițelaru, Pătrașcu, Pălimaru. Una peste alta, o echipă care poate pune probleme oricui.

Nici ACS Berceni nu se lasă mai prejos, echipa antrenată de fostul dinamovist Marin Dragnea – care l-a înlocuit, surprinzător,  pe cel care a promovat echipa în eșalonul secund, tehnicianul Adrian Matei – bazându-se pe omogenitatea lotului. 

ACS Berceni a promovat „pe bune” în Liga a II-a, nu prin fuziuni sau cedări de locuri, păstrându-și aproape întregul lot cu care, sezonul trecut, a avut un parcurs de excepție în Liga a III-a. Meilă, Al Stan, Ghinea, Sandu, Pazon sau Pivniceru, artizani ai promovării, au acum alături fotbaliști consacrați, precum foștii campioni naționali Nicu și Pădurețu (cu Unirea Urziceni) sau fostul golgheter Rover Cârstea. 

Din păcate, deși se anticipa ca la startul sezonului să avem patru echipe în seria I a Ligii a II-a, acest lucru nu a mai fost posibil: Concordia Chiajna a beneficiat de decizia TAS care i-a permis să evolueze în continuare în prima divizie, în timp ce CS Otopeni, din lipsă de fonduri, nu s-a înscris în campionat și are o situație mai mult decât incertă.

Start în liga a II-a

În prima etapă a turului sezonului 2013/2014, sâmbătă, 7 septembrie, FC Clinceni joacă în deplasare, cu SC Bacău (nou promovată), în timp ce ACS Berceni evoluează pe teren propriu, cu Rapid București. 

Liga a III-a a plecat prima la drum

Cel mai „grăbit” eșalon a fost Liga a III-a, care și-a derulat deja prima rundă. Nu mai puțin de zece formații din Ilfov se află la startul seriilor a II-a și a III-a din eșalonul trei. Cel mai bun start l-au avut Viitorul Domnești (victorie cu 1-0 în deplasarea cu Metaloglobus București) și CS Balotești (succes tot cu 1-0 la Podari, în Dolj), în timp ce în primele două derbyuri inter-ilfovene s-a consemnat remiza, Gloria Popești Leordeni – FC Voluntari 1-1 și CS Tunari – Inter Clinceni 2-2. Celelalte rezultate: Juventus – Concordia II Chiajna 4-2, CS Ștefănești – Dunărea Călărași 3-2, Callatis Mangalia – CS Afumaţi 0-0 și Sporting Liești – Progresul Cernica 2-1.