Comuna Glina a avut mult de pătimit, de-a lungul vremii, din cauza celei mai mari gropi de gunoi a Capitalei, cea din zona „Ochiul Boului”, aflată pe teritoriul orașului Popești-Leordeni dar situată în imediata vecinătate a satului Bobești, aparținător Glinei. Viceprimarul Vasile Marin consideră că acest fapt ar fi trebuit să aducă așezării ceva mai multe facilități, în primul rând financiare, ca o compensație pentru disconfortul produs glinenilor.

Cu toate acestea, primăria comunei Glina încearcă să se descurce cum poate, pentru a asigura condiții de trai civilizate cetățenilor din localitate. De-a lungul manda-telor primarului Marin Manole, comuna a început să capete o nouă înfățișare. „Au fost asfaltate toate străzile din comună.”, ne spune dl viceprimar. „Dar avem acum o problemă cu starea drumului județean care străbate comuna noastră și care a ajuns, pe unele porțiuni, într-o stare jalnică. Din păcate, noi nu ne putem atinge de el pentru că este în administrarea CJ Ilfov. Am reușit, totuși, să primim aprobarea pentru reabilitarea tronsonului din satul Cățelu, cuprins între statuie și podul peste Dâmbovița. Ne vom ocupa de el de îndată ce se va îndrepta vremea.”, a adăugat dl Vasile. Edilii glineni au reușit să ducă la bun sfârșit și lucrările pentru rețelele de apă, canalizare și gaz, în toată comuna. Acum, se poartă tratative cu CJ pentru a se găsi o firmă care să se ocupe cu administrarea acestor utilități. „Am avut unele probleme cu canalizarea, care s-a înfundat în câteva rânduri. Se pare că diametrul conductelor este insuficient, dar avem și cetățeni care deversează în sistemul de canalizare tot felul de resturi, cum ar fi murături, sau diverse deșeuri solide, care nu au ce căuta în sistemul de canalizare. Mai mult, ne confruntăm și cu furturi de capace de canal, care bagă primăria la cheltuieli inutile.”, ne spune indignat dl viceprimar. 

Primăria Glina a acor­dat o grijă deosebită și reabilitării terenului de fotbal al comunei. Acesta a fost gazonat și s au amenajat și vestiare pentru jucători și arbitri. Se intenționează și înființarea unei echipe de fotbal pentru juniori, care să facă, în viitor, performanță. Cel mai important proiect, însă, îl constituie reconstrucția dispensaru-lui din comună, vechi de peste 100 de ani, care a fost distrus de un incendiu puternic. Viitorul așezământ medical va avea parter și etaj și va adăposti cabinetele celor trei medici de familie ai localității, dar și cabinete particulare de specialitate, care îi va scuti pe glineni de drumuri inu­tile și costisitoare în Capitală, pentru consultații. Deocamdată, medicii de familie, stomatologul și farmacia sunt găzduiți de Căminul Cultural al comunei și așteaptă cu nerăbdare începerea lucrărilor, care, spune vice-primarul, se vor finaliza în toamna acestui an.