Oraşul Otopeni se mândreşte cu unul dintre cele mai impresionante şi mai valoroase lăcaşe de cult din România – Biserica Naşterea Maicii Domnului. Iar preoţii slujitori împreună cu primarul Gheorghe Silviu care este şi ctitorul lăcaşului de cult, vor să pună şi mai mult biserica în valoare pentru că ea este păstrătoarea identităţii naţionale.  

Cea mai iubită dintre sfinţi, Maica Domnului, Sfânta Sfintelor care s-a născut pentru mântuirea noastră a fost prăznuită într-un mod cu totul special în oraşul Otopeni. Aici, hramul bisericii închinate Naşterii Maicii Domnului a fost un bun prilej de a sărbători iubirea, unitatea, respectul şi bucuria, Sfânta Maria fiind simbolul bunătăţii şi al harului lui Dumnezeu.
În zi de mare sărbătoare creştină, Biserica Naşterea Maicii Domnului din Otopeni care este o adevărată bijuterie arhitecturală şi spirituală s-a înnoit prin prisma rugăciunilor, a cântărilor religioase şi a florilor multicolore care au împodobit-o şi au înfrumuseţat-o ca pe o mireasă a lui Hristos. Credincioşi de toate vârstele, în frunte cu primarul Silviu Gheorghe, istoricul şi deputatul PNL de Ilfov în Parlamentul României Daniel Gheorghe şi alte autorităţi locale au asistat cu evlavie la slujbele speciale, săvârşite în cinstea Născătoarei de Dumnezeu, cea care, înzestrată cu daruri alese, le ascultă rugăciunile şi le răspunde negreşit, îi ocroteşte, îi întăreşte în credinţă şi le uşurează sufletele împovărate de griji şi de nevoi. Încă din seara de ajun a sărbătorii, Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor împreună cu Părintele Cristian Burcea, Protopopul Protopopiatului Ilfov Nord şi preoţii slujitori i-au întâmpinat pe rugători cu iubire şi bucurie, într-o atmosferă duhovnicească, plină de har şi de lumină. Preoţii care au făcut parte din minunatul sobor i-au încântat pe credincioşi cu un superb buchet de rugăciuni mântuitoare şi deosebite cântări bisericeşti. Toate, adunate într-o slujbă înălţătoare şi o predicare vie a cuvântului Domnului şi a Preacuratei Fecioare Maria, grabnic ascultătoare şi mijlocitoare pentru mântuirea noastră.
Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor: „Nicio biserică nu este atât de frumoasă ca aceasta”
Cântările religioase au răsunat Divin în timpul slujbei şi, împodobite cu alese cuvântări de învăţătură au avut darul de a pătrunde în sufletele celor ce au dat ascultare. ­„Iubiţi credincioşi, din Protoieria în care ne aflăm, nicio biserică nu este mai frumoasă decât cea în care slujim acum. Deşi, Protoieria Ilfov Nord are biserici mult mai vechi decât aceasta şi amintesc doar mănăstirile Căldăruşani, Sitaru şi Ţigăneşti dintre care, Mănăstirea Ţigăneşti este închinată tocmai Maicii Domnului, nicio biserică nu este atât de frumoasă ca aceasta. Dvs. ştiţi foarte bine că astfel de biserici se zidesc greu, fie că se zidesc de către voievozi, de către boieri sau de către oameni din vremea noastră, aşa cum este cazul acestei biserici. De aceea, o rog în mod deosebit pe Maica Luminii să răsplătească celui şi celor care au zidit această biserică, în primul rând domnului primar Silviu Gheorghe, colaboratorilor săi, Primăriei, Consiliului Local, dar şi celorlalţi care iubesc buna credinţă şi podoaba casei lui Dumnezeu. Ne rugăm ca Maica Domnului să vegheze asupra noastră, a tuturor”, a spus Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul. Preasfinţia Sa a făcut totodată, şi o incursiune în viaţa Maicii Domnului şi a familiei Sale, punctând cele mai importante momente din istoria mântuirii neamului omenesc. Prezenţa Preasfinţitului Timotei Prahoveanul în biserica noastră, la acest praznic, ne luminează sufletele şi ne îmbogăţeşte sărbătoarea. Doresc să vă amintesc că peste numai două zile se împlinesc şase ani de la târnosirea acestei biserici, un eveniment extraordinar care a rămas întipărit în sufletele noastre, ale tuturor, eveniment la care a participat Preasfinţitul Timotei care a urmărit pe tot parcursul lor lucrările de la biserică şi, sigur a fost încununat de prezenţa Prefericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Este un bun prilej pentru a-i mulţumi încă o dată domnului primar Silviu Gheorghe, ctitorul bisericii şi întregii comunităţi care, şi înainte, şi după aceasta, ­ne-a fost alături nouă, dar în primul rând Domnului ­Iisus Hristos şi Maicii Domnului, ocrotitoarea acestei biserici”, a spus Părintele Protopop Cristian Burcea.