Pâinea preparată după rețetele dinainte de revoluția din ’89, revine pe piață. Brutarii vor pregăti din nou „Franzela București“ care va avea 65 de centimetri și va conține, pe lângă ingredientele clasice, și lapte, zahăr și grăsimi. Noua pâine va fi comercializată în baza unui certificat eliberat de Ministerul Agriculturii, care va atesta faptul că respectă întocmai modul de pregătire al rețetei vechi și nu are în compoziția chimică amelioratori. „Începând cu 1 noiembrie vom lansa pe piaţă mai multe sortimente de pâine, mai specială, premium, care vor fi realizate după reţete vechi de acum 30 de ani. Având adaosuri de zahăr, lapte și grăsimi, aceste pâini vor fi mai scumpe decât cele clasice. Reţetele de pâine de dinainte de 1989 erau mai bune și mai sănătoase decât cele de acum, erau mai naturale, pentru că nu conţineau amelioratori“, spune Aurel Popescu, președintele patronatului din industria panificației Rompan.