Lactatele contribuie la îmbunătățirea și menținerea stării de sănătate. Cu toate acestea, nu ne grăbim să le introducem în dieta de zi cu zi. Cel mai recent studiu realizat în România, arată că, ocupăm ultimul loc în Europa în ceea ce privește consumul de iaurt. Fiecare român, mănâncă în medie, un iaurt pe săptămână. Vecinii noștri, bulgarii, consumă câte trei iaurturi săptămânal, iar francezii, cinci. „Stilul nostru de viață și alimentația inadecvată sunt unele din principalele cauze ale obezității, bolilor cardiovasculare și diabetului zaharat. Pentru o alimentație echilibrată trebuie să consumăm două-trei produse lactate în fiecare zi. Iaurtul contribuie la asigurarea unui aport optim de calciu, potasiu, fosfor, zinc, proteine și fermenți lactici activi și are puține calorii”, susține prof. dr. Nicolae Hâncu, membru de onoare al Academiei Române. În vederea nutriției sănătoase, pe tot parcursul anului se va desfășura campania “Un iaurt pe zi, sănătatea ți-o menții”.