Aflat la Bistrița, Vasile Blaga, co-președintele PNL, a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, că liberalii pregătesc o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Ponta, a cărei temă nu va putea fi refuzată de celelate forțe politice din Opoziție.

„Există două posibilități să ajungi la guvernare: prin alegeri anticipate, dar practica românească arată că acest lucru este cam imposibil și, în al doilea rând, pentru că nu cred că Ponta o să-și dea demisia, printr-o moțiune de cenzură. Nu vă putem spune acum, deși noi cam știm care va fi tema unei moțiuni de cenzură, dar va fi una de nerefuzat, în sensul în care ea este impusă de agenda cetățeanului. Și să vedem noi, atunci, cine se va asocia unui asemenea proiect de moțiune de cenzură, pentru că domnul Hunor a spus bine ieri: domnule, ia să vedem textul moțiunii”, a spus Blaga.

 PNL propune un program de guvernare

Co-președintele liberal a mai afirmat că a fost elaborat și un draft al programului de guvernare propus de PNL. Acest proiect a fost transmis UDMR, UNPR, minorităților naționale, dar și lui Mircea Geoană, forma finală urmând să fie aprobată în Colegiul Director Național al partidului, programat să aibă loc la începutul lunii mai.

„Pentru prima dată după 25 de ani, noul PNL a făcut lucrurile cum trebuie, adică a venit în fața opiniei publice cu un proiect de program de guvernare, l-am discutat cu toți cei interesați – societate civilă, parteneri sociali, patronate ș.a.m.d., în interiorul partidului, în toate comisiile, și el este finalizat, dar va trebui aprobat de Colegiul Director Național. Acest proiect a fost transmis tuturor forțelor parlamentare, pentru că nu poți să faci altfel o majoritate parlamentară, în democrație (…), l-am transmis și UDMR și domnului Oprea și domnului Geoană și minorităților naționale altele decât cea maghiară, și domnului Fenechiu, care s-a desprins din fostul PP-DD. Noi sperăm ca o astfel de moțiune de cenzură să aibă șanse”, a declarat Blaga.

 

Co-președintele PNL a mai spus că sondajele de opinie din ultima vreme arată că PNL se situează la un procent de 45%, din preferințele electoratului, depășind poziția PSD în opțiunile de vot, ceea ce dovedește că decizia fuziunii dintre PNL și PDL a fost una corectă.