Eveniment marcant, aflat la ediția a IX-a. Sărbătoarea unor destine împlinite

În anul 1973, zeci de tineri din comuna Domnești își uneau destinele punând bazele a numeroase familii. Cincizeci de ani mai târziu, Primăria și Consiliul Local Domnești au marcat nunta de aur a cuplurilor care au trecut cu bine proba timpului, printr-un eveniment plin de fast și bucurie, în cadrul căruia au fost omagiate familiile care au împlinit 50 de ani de căsătorie.

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov, ediția print, nr. 666

Primăria Domnești  a transformat în tradiție sărbătorirea cuplurilor de aur ale comunei, astfel că și anul acesta, pe 16 august, părinții și bunicii ale căror familii au împlinit 50 de ani au avut parte de momente de bucurie, ca la orice nuntă de aur.

Primarul Adrian Ghiță, alături de viceprimarul Ștefan Costel și alți oficiali ai primăriei, a felicitat nouă cupluri de aur pentru înțelepciunea și șansa de a parcurge împreună drumul vieții, timp de cinci decenii.

Iniţiativa de a premia locuitorii comunei Domnești în momentele speciale din viaţa lor face parte dintr-un proiect al Primăriei și Consiliului Local Domnești intitulat ”Generația de aur – 50 de ani de căsnicie”, ajuns acum la cea de a noua ediție.

Iubire presărată cu multă răbdare, înțelepciune și înțelegere

Cele nouă cupluri care au serbat 50 de ani de căsnicie au fost răsplătite de autoritățile comunității din care fac parte pentru consecvenţă, respect şi dragoste, cu diplome, urări de bine, aranjamente florare, bomboane, șampanie și cadouri simbolice.

”Ne aflăm aici împreună pentru a vă împărtăși în numele concetățenilor noștri, recunoștința, respectul și prețuirea pe care le adresăm celor care în urmă cu 50 de ani, în anul 1973, întăreau printr-un DA hotărât bazele comunității noastre. Sărbătorim astăzi, cu drag, și aducem un omagiu tuturor acestor cupluri, care în urmă cu cinci decenii pășeau, în sprit tradițional, cu multă credință, pe un drum nou al vieții. Fie ca bunul Dumnezeu să vă dea fiecărui cuplu sănătate, spor și viață lungă alături de cei dragi dumneavoastră – copii, nepoți, prieteni, vecini”, a declarat primarul comunei Domnești, Adrian Ghiță.

Evenimentul, adresat generației a III-a, a avut loc în Sala de Consiliu a Primăriei Domnești, sărbătoriții, dintre care unii erau însoțiți de copii, nepoți sau prieteni, fiind întâmpinați cu șampanie, băuturi răcoritoare  și mici gustări.

Sărbătoriții, vădit emoționați, s-au bucurat de eveniment și au profitat de întâlnire pentru a depăna amintiri sau chiar pentru a lega noi prietenii. Demonstrând înțelepciune, răbdare, înțelegere, compansiune și respect, cuplurile de aur au oferit un nou exemplu tuturor celor prezenți despre importanța de a avea viață ­personală și de a construi ceea ce am învățat cu toții că reprezintă de fapt baza societății, respectiv familia.

Primarul Adrian Ghiță ne-a spus că pentru trei cupluri nedeplasabile, angajații primăriei se vor duce la domiciliile lor, în funcție de disponibilitatea acestora.

”Am încercat, pe cât posibil, începând din 1955, până în prezent, ca toate cuplurile care la interval de 50 de ani au creat celulele familiei în comuna Domnești să fie prezente și să le onorăm așa cum se cuvine. Am considerat că vremurile și vremea sunt destul de triste uneori și atunci, bucuria creată de Consiliul Local și de conducerea UAT Domnești contează pentru fiecare familie”, ne-a declarat Doina Scripa, inspector de specialitate și coordonator de proiecte în cadrul Primăriei Domnești.

După cum ne-a povestit aceasta, din păcate, aproape jumătate dintre cei căsătoriți în comuna Domnești, în anul 1973, nu mai sunt, deoarece, fie au decedat, fie s-au transferat în alte localități și nu au mai putut fi găsiți. ”Spre bucuria noastră, 50% sunt totuși prezenți, sunt într-o stare foarte bună, cu câteva mici excepții pentru care noi ne deplasăm cu o comisie la domiciliu și îi onorăm cu aceleași mijloce cu care i-am onorat și pe cei care au fost prezeți pe 16 august 2023, la Primăria Domnești”, ne-a mai spus inspectorul de specialitate Doina Scripa.

Important a fost că gospodarii comunei s-au străduit să le creeze cuplurilor de aur puțină bună dispoziție, ajutându-i chiar să se cunoască între dânșii, pentru că unii poate nu se mai recunoșteau, chiar dacă au fost în copilărie sau tinerețe consăteni sau colegi la școală. Așadar, chiar dacă legăturile s-au rupt, evenimentul ce a marcat nunta de aur la Domnești și-a propus să ofere și un bun prilej de socializare și o bună ocazie de a depăna amintiri sau de a crea multe altele, la fel de frumoase, oferind în același timp generațiilor mai tinere un bun exemplu despre importanța de a avea o căsnicie frumoasă și despre semnificația unui astel de eveniment pentru o comunitate trainică.