Zilele trecute, trecând prin Periș, ne-am oprit la primărie. Nu mai discutasem, de ceva vreme, cu primarul Anghel Albu despre proiectele ce se vor derula în 2014. L-am găsit pe edil bucuros că ne poate da o veste bună, în primul rând, pentru cetățenii din comună. Perișul va avea, în curând o rețea de canalizare.

Primarul Albu ne-a adus la cunoștință că s-au încheiat toate demersurile efectuate la Administrația Fondului pentru Mediu referitoare la demararea unui proiect pentru introducerea canalizării în Periș. „Am semnat cu AFM pentru începerea proiectului. A dat Dumnezeu și am reușit! În cel mai scurt timp vom porni procedurile pentru licitație și vom primi și prima tranșă de bani. Este un proiect care presupune introducerea rețelei de canalizare de-a lungul șoselei principale, pe o distanță de 8 kilometri, de-o parte și de alta a acesteia, până la Ciocănari, sus. Așadar, rețeaua va avea, în total, 16 kilometri”, ne-a spus primarul. 

9 milioane de lei, valoarea investiției

Pentru finanțarea lucrărilor au fost alocate 9 milioane de lei, din care 25% o reprezintă contribuția bugetului local. Este prevăzută și construirea unei stații de epurare în zona fostului combinat avicol. Anghel Albu este optimist. Dacă licitațiile vor decurge fără probleme, în toamnă s-ar putea da drumul la lucrări.

Dar acesta nu va fi decât începutul. Primarul are planuri mari, pe care speră să le ducă la îndeplinire prin asocierea cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Apa – Ilfov (ADIA). Este vorba de introducerea canalizării în toate localitățile aparținătoare de Periș. „Am vorbit cu președintele Consiliului Județean, domnul Petrache, care mi-a spus că vor fi accesate fonduri de 260 de milioane de euro pentru Masterplanul de apă și canal. Anul acesta va începe și licitația. Va fi o mare realizare!”, ne-a mărturisit Anghel Albu.