Cel mai mare spital de pediatrie din ţară, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu“ din București, nu mai are nicio ambulanţă complet funcţională. Singura salvare din dotarea unităţii sanitare este veche și trebuie reparată în mod constant. Salvaţi Copiii România vine în sprijinul micilor pacienţi ale căror vieţi depind de acest serviciu de urgenţă. 

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 541, ediția print

Organizaţia a lansat un apel pentru strângerea fondurilor, costul unei astfel de ambulanţe fiind de peste 77.000 de euro. „În acest moment, unitatea medicală are la dispoziţie doar o ambulanţă veche, din 2007, care necesită reparaţii. Salvaţi Copiii România lansează un mecanism de strângere de fonduri, sunt necesari aproximativ de 77.290 de euro, pentru o ambulanţă dotată special pentru pediatrie. Celelalte patru ambulanţe aflate în dotare nu sunt funcţionale și urmează a fi casate, neexistând pentru ele piese de schimb“, informeaza organizaţia Salvaţi Copiii România.

Oricine poate fi parte a salvării. Iată cum! 

Donând online,

Făcând cunoscută cauza. Vă puteţi anunţa prietenii despre această campanie și deveniţi,
astfel, vocea copiilor,

Fiind empatici, solidari și creativi.

Donaţii se pot face pe www.salvaticopiii.ro/ambulanta sau direct în contul organizaţiei: RO15 RNCB 0071 0114 3479 0005.
De asemenea, cei care doresc să se implice pot trimite formularul de redirecţionare a 3,5% din impozitul pe venit pe adresa sustinator@salvaticopiii.ro pentru dotarea maternităţilor și secţiilor de pediatrie din România cu echipamente medicale performante. Termenul limită de depunere este 25 mai, iar formularul se poate descărca de pe 
www.salvaticopiii.ro/redirectioneaza.

Mulți copii riscă să nu ajungă la tratament în timp util

Spitalul „Grigore Alexandrescu“ dispune de 10 secţii clinice și numeroase compartimente medicale, 19 departamente însoţitoare și 17 ambulatorii de specialitate. Anual, sunt realizate peste 200.000 de consultaţii și sunt internaţi peste 30.000 de copii cu vârste între o zi și 18 ani, iar peste 60% dintre cazuri constituie urgenţe medico-chirurgicale. Media zilnică a pacienţilor care se prezintă la spital pentru numeroase probleme este de 600 de copii, variind de la malformaţii congenitale până la traumatisme. Mulți dintre copiii care trebuie să primească îngrijiri medicale urgente sunt în risc să nu ajungă la tratament. Singura ambulanță a spitalului se strică frecvent. Fără aceasta, copiii nu mai pot fi transportați pentru intervenții și tratamente.

“Grigore Alexandrescu”, cel mai vechi spital pentru copii din România

Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu” este cel mai vechi spital pentru copii din România. Acesta a fost dat în folosinţă în anul 1886. Spitalul oferă inclusiv servicii de educaţie academică și de cercetare în domeniul medical, fiind afiliat Universităţii de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București. În anul 2005 a fost dat în folosinţă noul sediu al Clinicii de Chirurgie Plastică-Microchirurgie Reconstructivă și Arsuri, într-o clădire nouă și modernă. Este singura unitate din ţară cu acest profil și, ca urmare a rezultatelor clinice, de cercetare și educaţionale în domeniu, a fost acreditată ca Centru European EBOPRAS în anul 2008. Aici funcţionează și Banca de Piele, acreditată de Asociaţia Naţională de Transplant (ANT). Serviciile medicale sunt asigurate de o echipă ce reunește peste 1.000 de angajaţi, dintre care peste 130 sunt medici cu specializare în toate ramurile medicale de bază: pediatrie, chirurgie generală, chirurgie plastică, ortopedie, medicină de urgenţă, anestezie și terapie intensivă, epidemiologie, servicii paraclinice etc. Mari personalităţi medicale au lucrat aici și au format generaţii de specialiști. Prof. dr. Alfred Rusescu (părintele pediatriei românești), prof. dr. Mircea Socolescu, prof. dr. Vereanu, prof. dr. A. Cosăcescu, prof. dr. Nicolae Tomescu, dr. Grigore Romniceanu, prof. dr. Marinescu, prof. dr. Ion Bălcescu, prof. dr. Mihai Manicatide, prof. dr. Corneliu Constantinescu, prof. dr. Pătru Meila, prof. dr. Pesamosca și mulţi doctori de elită din școala românească s-au dedicat sănătăţii copilului și au contribuit la clădirea numelui Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu”.