Fără îndoială, cele mai frumoase ouă rămân cele roșii. Dar, roșul perfect îl vei obține numai dacă vei avea o vopsea de calitate. Curăță bine ouăle înainte de vopsire și respectă condițiile de temperatură. Ca să obții o culoare uniformă și intensă, vopsește-le de două ori. La final, pentru un luciu perfect, ia o pensulă moale și aplică un lac special pentru ouă. Lăcuiește întâi jumătate și după ce se usucă, cealaltă jumătate.
Pasca
Ingrediente pentru aluat:
l 1 kg făină;
l 1 lingură de drojdie de bere;
l 1 cană cu lapte dulce;
l 200 gr de unt;
l 300 gr zahăr;
l 8 gălbenușuri de ou;
l coajă de lămâie.
Ingrediente pentru umplutură:
l 1 kg de smântână groasă;
l 300 gr de zahăr;
l coaja de la o lămâie;
l 100 gr stafide;
l esență vanilie
l 3 gălbenușuri de ou;
l câteva fructe confiate;
l 1 praf de sare.
Mod de preparare:
Frământă un aluat de cozonac și lasă-l la dospit cam două ore. Apoi împarte aluatul în două părţi egale și întinde fiecare parte ca un sul. Ia o cratiţă și împletește în jurul ei, o coroană din acest aluat. Amestecă bine într-un bol smântâna, gălbenușurile de ou, esența de vanilie, stafidele, fructele confiate, coaja de lămâie și zahărul. În mijlocul cratiței așează o parte din umplutură, astfel încât aceasta să fie mai înaltă decât aluatul. Introdu vasul la cuptor și lasă pasca să se coacă până când aluatul va fi rumen.