Ingrediente: 

1 ceapă, 1 morcov 

1 ardei 

2 kg de roșii proaspete

sare, piper după gust  

3 cuiburi de fidea 

busuioc proaspăt 

2 l apă. 


Mod de preparare:

Pune legumele tăiate (cu excepția roșiilor) și două linguri de ulei de măsline într-o oală. Pune apă în vas și lasă ingredientele la fiert, la foc mediu, până se înmoaie morcovul. Când toate legumele sunt fierte, adaug? ro?iile decojite ?i t?iate ?i mai las?-le pe foc ?nc? 10 minute. Opre?te focul ?i las? s? se ră roșiile decojite și tăiate și mai lasă-le pe foc încă 10 minute. Oprește focul și lasă să se răcorească puțin, apoi pune legumele și lichidul într-un blender și amestecă până obții o compoziție omo-genă. Apoi pune supa înapoi în oală și las-o pe foc. Când dă în clocot adaugă fideaua și mai las-o la fiert 10-12 minute. La final condimentează după gust și asezonează cu foarte puțin busuioc tocat mărunt.