Ilfovenele, victorii la unison

După o comă profundă, de 15 etape, pacientul a început să respire singur. Manevrele de resuscitare ale „SMURD”-ului par să fi dat primele rezultate, iar marinarii de la Voluntari au obținut multașteptata victorie. E adevărat, o victorie într-o partidă cu ultima clasată, Petrolul, o echipă aflată și ea în pragul colapsului, dar e o VICTORIE!

Eu cred că la acest succes răsunător trebuie să fi contribuit și Sf. Dumitru, că prea mare a fost minunea! Iar Gigi Mulțescu i-a făcut pe ilfoveni să mănânce jar. Scorul putea fi mult mai mare decât 1-0, dar jucătorii din Voluntari au ratat cât pentru un campionat întreg, iar portarul oaspeților a fost într-o formă de zile mari. Primul care a dat tonul a fost Pancu, dar Peçanha a dovedit încă o dată că este cel mai bun portar din Liga I. El nu a fost învins nici la penaltiul acordat ilfovenilor, respingând șutul lui Goossens. Mingea a ajuns apoi la Bălan, care a luftat, astfel că lovitura de pedeapsă nu a avut niciun rezultat. Pancu a fost, până la finalul primei reprize campionul ratărilor, irosind alte două ocazii, mari cât roata carului, de fiecare dată, Peçanha fiind la post.

 

Minunea s-a produs în secunda a 16-a…

… din cea de-a doua repriză. Kone a fost acela care a profitat de o greșeală în apărarea Petrolului și a trimis balonul în poartă. Ratarea meciului i-a aparținut lui Adrian Bălan, care, din 6 metri, l-a luat la țintă pe portarul petroliștilor. Ilfovenii au mai cerut un penalti la duelul dintre Iorga și Tănase, dar Sebastian Colțescu a lăsat jocul să continue. La rândul lor, prahovenii au cerut și ei un penalti, în prelungirile meciului, dar nici de data aceasta Colțescu nu a considerat necesară acordarea unei lovituri de pedeapsă. Astfel, cele două echipe au consemnat două premiere: FC Voluntari a reușit prima victorie în Liga I, iar Petrolul a bifat a opta etapă fără niciun succes.

 

„Vulturii” din Chiajna – victorie în deplasare

Cum vă spuneam, Sf, Dumitru s-a dovedit ocrotitorul echipelor ilfovene. Jucând în deplasare, Concordia Chiajna a reușit victoria în meciul cu CSMS Iași, tot cu scorul de 1-0, prin golul înscris în minutul 65 de Bruno Madeira. Purece a fost cel care a executat la colțul scurt o lovitură liberă, Caparco a respins în bară, de unde mingea a ricoșat norocos către portughez, care l-a „executat” pe portarul ieșenilor. Astfel CSMS Iași a ratat șansa de a le egala pe CSU Craiova și ASA Târgu Mureș, echipe clasate pe loc de play-off. Se pare că Sf. Parascheva nu a avut forța necesară să-l învingă pe Sf. Dumitru. Astfel, vulturii reușesc să câștige primul meci cu „Țânțarul” pe banca tehnică și, totodată, primul în deplasare, după 13 etape, și urcă un loc în clasament.

 

Într-un comunicat postat pe site-ul clubului, Clubul Sportiv Concordia Chiajna dezminte „acuzațiile fanteziste” ale Gazetei Sporturilor care publică articolul ”Gazonul care ucide fotbaliști! O bacterie rezistentă la antibiotice produce infecții grave”, prin care se inserează ideea stupidă că suprafața sintetică de pe stadionul ”Concordia” din Chiajna ar sta la baza producerii accidentării fotbalistului Astrei Giurgiu, Constantin Budescu. Clubul ține să precizeze că, „suprafața sintetică de pe stadionul din Chiajna este omologată de FIFA și se folosește în multe campionate din Europa. Ba chiar naționala României, cu Budescu în teren, a evoluat contra reprezentativei Insulelor Feroe pe o suprafață de joc sintetică”, se arată în comunicat.