Începând din această lună, își pot face investigații medicale la cele mai înalte standarde europene, cu aparatură de ultimă generație care permite stabilirea rapidă a unui diagnostic de mare precizie, chiar la ei în județ. Cel mai performant aparat de imagistică prin rezonanță magnetică din România este disponibil acum la Spitalul CardioRec, din Corbeanca. Cei care au trimitere de la medicul specialist, au acces la investigații gratuite. Pe baza recomandării specialistului, pacienții pot face și examinarea computer tomografică fără să plătească.

Articol apărut în nr. 400 al Jurnalului de Ilfov, ediția print

„Începând cu data de 4 mai, orice pacient care vine cu bilet de trimitere de la un medic specialist din Ilfov poate să-și facă CT sau RMN, gratuit. Punem la dispoziția pacienților o tehnologie extrem de avansată și permitem investigarea oricărei părți a corpului, de la cap, gât și inimă, până la oase, coloană și articulații. Avem contract cu Casa de Asigurări de Sănătate Ilfov așa că, pacienții care sunt asigurați la sănătate pot face aceste investigații fără să plătească. Pacienții trebuie să știe că există o limitare de fonduri care, probabil, în general va ajunge cam până pe data de 10 a fiecărei luni. RMN-ul se numește Avanto Fit, este de 1,5 T (Tesla), iar CT-ul – Revolution Evo. Aparatul RMN care este cel mai nou model din România, permite inclusiv identificarea tuturor modificărilor de la nivel cerebral, este Gold Standard pentru tot sistemul osteo-articular. Datorită rezoluției, majoritatea examinărilor se fac fără injectare de substanță de contrast, motiv pentru care nu sunt
nici contraindicații, nici alte modificări sau rețineri. Singurul lucru foarte important este că la RMN nu pot intra pacienți care au obiecte metalice (n.r. – tije, plăci dentare, dispozitive pentru auz etc.) cu excepția unor generații noi de dispozitive acceptate, dar numai
medicul poate lua o astfel de decizie. Sunt șapte medici ultraspecializați care lucrează pentru a oferi pacienților servicii de înaltă calitate. La CT se poate face orice fel de examinare. Unele sunt cu substanță de contrast, altele fără. E cea mai bună metodă de văzut arterele și vasele sanguine, toracele și parenchimul pulmonar”, ne-a spus dr.
Clara Alexandrescu, medic primar cardiolog, cu competență în ecografie
cardiacă specială și, totodată, unul dintre fondatorii Centrului de Recuperare CardioRec, din Corbeanca.

Aparatura este una de înaltă performanță, și, spre deosebire de alte echipamente medicale
similare care se utilizează în spitalele din țară, acestea scanează extrem de rapid și au gradul de iradiere mult mai mic. ”RMN-ul funcționează cu un câmp magnetic care nu are efecte adverse. La momentul actual, este unul dintre cele mai performante aparate din lume. Se numără printre puținele „mașini” care pun diagnostice cu o finețe extraordinară”, disponibile în clinicile din țările occidentale. Permite absolut orice fel de examen. Și este singurul aparat nou-nouț, de acest gen, din România”, ne-a explicat dr. Bogdan Alexandrescu, consultant imagistică cardiovasculară și fondator al Centrului de Recuperare CardioRec din Corbeanca.

Cum puteți beneficia de aceste servicii medicale?

Rețineți! Nu orice investigație RMN este gratuită! Doar pentru investigațiile care sunt
acoperite în mod obișnuit de asigurările de sănătate nu există nicio contribuție din partea pacientului. Pentru a avea acces la aceste servicii medicale, pacienții trebuie să-și facă o programare în prealabil la tel. 0787.361.454 sau 0787.363.357.

Investigațiile RMN care se pot face la CardioRec

@ RMN cranio-cerebral nativ @ RMN cranio-cerebral nativ @ RMN sinusuri @ RMN torace nativ @ RMN gât nativ @ RMN regiuni coloană vertebrală (cervicală, toracică, lombosacrata) nativ @ RMN abdominal nativ @ RMN pelvin nativ @ RMN extremități nativ/segment (genunchi, cot, gleznă etc.) @ RMN umăr nativ @ RMN umăr nativ și cu substanță de contrast, @ RMN torace nativ și cu substanță de contrast @ RMN regiune cervicală nativ și cu substanță de contrast @ RMN cranio-cerebral nativ și cu substanță de contrast @ RMN regiuni coloana vertebrală (cervicală, toracală, lombosacrată) nativ și cu substanţă de contrast @ RMN abdominal nativ și cu substanță de contrast @ RMN pelvin nativ și cu substanță de contrast @ RMN extremități nativ/seg. (genunchi, cot, gleznă etc.) cu substanță de contrast @ RMN hipofiză cu substanță de contrast @ RMN sâni nativ @ RMN sâni nativ și cu substanță de contrast.

Investigațiile CT care se pot face la CardioRec

CT craniu nativ @ CT buco-maxilo-facial nativ @ CT regiune gât nativ @ CT regiune toracică nativ @ CT abdomen nativ @ CT pelvis nativ @ CT coloană vertebrală nativ/segment @ CT membre nativ/membru @ CT mastoidă @ CT sinusuri @ CT craniu nativ și cu substanță de contrast @ CT regiune gât nativ și cu substanță de contrast @ CT regiune toracică nativ și cu substanță de contrast @ CT abdomen nativ și cu substanță de contrast administrată intravenos @ CT pelvis nativ și cu substanță de contrast administrată intravenos @ CT coloană vertebrală nativ și cu substanță de contrast administrată intravenos/segment @ CT membre nativ și cu substanță de contrast administrată intravenos/membru @ CT ureche internă.