Rotunde, mici şi zemoase, cireşele au o mulţime de proprietăţi terapeutice. Pe cât sunt de gustoase, pe atât sunt de sănătoase. Consumate ca atare în stare proas-pătă sau adăugate în compoziţia unor prăjituri, torturi sau a produselor de patiserie, fructele au foarte multe efecte benefice asupra organismului.
Ce conţin fructele
vitamina A – necesară pentru creșterea acuităţii vizuale, cireșele se numără printre fructele cu cel mai mare conţinut de vitamină A, îmbunătăţind considerabil ve-derea
complexul de vitamine B (B1, B2, B6) – care îţi oferă mai multă energie în timpul zilei
magneziu – bun pentru menţinerea creierului în formă maximă dacă lucrezi în condiţii de stres, urmează să susţii un examen important sau ai o problemă care te frământă, te suprasolicită nervos
potasiu – care-i atribuie proprietăţi diuretice și digestive, ajutând urinarea și digestia
apă – peste 70% din compoziţia lor o reprezintă apa care este indispensabilă vieţii, te ajută să elimini toxinele din organism, să scapi de kilogramele nedorite, să te concentrezi la capacitate maximă și să ai o memorie bună. Sucul de cireșe duce la eliminarea resturilor alimentare și a toxinelor împiedicând apariţia constipaţiei, in-fecţiilor și bolilor căilor urinare.
Cura cu cireșe pentru slăbit și detoxifiere
Dimineaţa, pe stomacul gol consumă câte 100 gr de fructe. Mărește doza progresiv astfel încât să ajungi să consumi cam 500 gr după primele trei săptămâni. De la 300 de gr împarte cantitatea în trei părţi pe care le mănânci până-n prânz. Toate cele trei mese principale ale zilei trebuie să fie mese ușoare, fără grăsimi și prăjeli. În caz contrar, e posibil să te confrunţi cu tulburări digestive deoarece, organismul nu este obișnuit cu noul mod de alimentaţie și nu este exclus să suferi un dezechilibru alimentar.
Ceaiul recomandat în bolile urinare
Pentru afecţiunile urinare poţi consuma ceai din cozi de cireșe. Adaugă 30 de gr de cozi de cireșe la un litru de apă și lasă-le la fiert timp de zece minute. Strecoară și bea câte trei cești de ceai pe zi.
Masca pentru tenul uscat
Scoate sâmburii de la o mână de cireșe și mixează-le. Aplică pasta pe faţă și las-o să acţioneze pe tenul uscat timp de 20 de minute. Clătește cu apă minerală plată sau orice apă de calitate, poate fi și apă potabilă filtrată.
În plin sezon, cireşele sunt ideale pentru a preveni obezitatea, migrenele, acidoza şi alcaloza responsabile de îmbătrânirea pielii, anemia, stările avansate de obosea-lă, tensiunea nervoasă. Datorită conţinutului mare de apă, ele îţi asigură o bună hidratare pe timp de vară.