Au salvat vieţi muncind împreună

Elitele chirurgiei și medicinii de urgență din România s-au reunit în perioada 12-15 septembrie, la cea de-a XIV-a ediție a Conferinței Naționale de Medicină de Urgență. Evenimentul s-a desfășurat la Poiana Brașov și s-a bucurat de participarea celor mai buni specialiști în domeniu, din țara noastră. Jurnalul de Ilfov a fost partener media la acest eveniment medical important.

Cel mai important eveniment al specialiștilor Medicinei de Urgență din România, a avut loc în perioada 12-15 septembrie, la Poiana Brașov. Este vorba despre a XIV-a ediție a Con­fe­rinței Na­ționale de Me­dicină de Urgență, des­fășurată sub sloganul “Salvăm vieți muncind îm­preună. Fie­care secundă contea­ză.” Marele eveniment a fost inițiat și organizat de Societatea de Salvare București și Asociația Serviciilor de Ambulanță din România” și s-a bucu­rat de participarea unor personalități prestigioase din lumea medicală. 

Cei dintâi, premiați 

Primii 160 de parti­ci­panți au intrat în posesia primului volum despre istoria chirurgiei de urgență „Serviciile chirurgicale de urgență din București.  Etape istorice și semnificația lor”, lansat de prof. univ. dr. Mircea Beuran, șeful Clinicii de Chirurgie de la Spitalul de Urgență Floreasca din București și prof. dr. Benone Duțescu, fost președinte al Societății Române de Istorie a Medicinei. Evenimentul a fost unul de prestigiu. O amprentă importantă asupra acestuia a fost lăsată chiar de personalitățile prestigioase care și-au sus­ținut lucrările în cadrul Conferinței. Prof. dr. Vasile Astărăstoae, președintele Colegiului Medicilor din România, prof. Dr. Mircea Beuran, șeful Clinicii de Chirurgie Generală a Spitalului de Urgență Floreasca, prof. dr. Catălin Cârstoiu, manager Spitalul Universitar București, dr. Sergiu Stoica, coordonator al Departamentului de Neurochirurgie la Spitalul “M.S. Curie” și șeful Secției de Neurochirurgie a Spitalului Euroclinic, prof. dr. Benone Duțescu, fost președinte al Societății Române de Istorie a Medicinei, dr. Valentin Georgescu, președintele Con­siliului Național Român de Resuscitare sunt doar câteva nume mari ale medicinei românești, pre­zente și implicate activ în susținerea și buna des­fă­șurare a marelui eveniment. 

Ilfovul și Bucureștiul, primul loc la competiția Echipajelor de Ambulanță 

Competiția și tensiunea au atins cote maxime în cadrul Concursului Echipajelor de Ambulanță la care au participat 21 de echipaje de ambulanță din numeroase județe din România. Câștigătorii primului loc la ambele categorii de echipaje (tip B: asistent, ambulanțier, voluntar, tip C- medic,  asistent, ambulanțier, voluntar) au fost echipele din cadrul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov, pe locurile 2 și 3 clasându-se Cluj și Timișoara.