Au salvat vieţi muncind împreună
Elitele chirurgiei și medicinii de urgență din România s-au reunit în perioada 12-15 septembrie, la cea de-a XIV-a ediție a Conferinței Naționale de Medicină de Urgență. Evenimentul s-a desfășurat la Poiana Brașov și s-a bucurat de participarea celor mai buni specialiști în domeniu, din țara noastră. Jurnalul de Ilfov a fost partener media la acest eveniment medical important.
Cel mai important eveniment al specialiștilor Medicinei de Urgență din România, a avut loc în perioada 12-15 septembrie, la Poiana Brașov. Este vorba despre a XIV-a ediție a Conferinței Naționale de Medicină de Urgență, desfășurată sub sloganul “Salvăm vieți muncind împreună. Fiecare secundă contează.” Marele eveniment a fost inițiat și organizat de Societatea de Salvare București și Asociația Serviciilor de Ambulanță din România” și s-a bucurat de participarea unor personalități prestigioase din lumea medicală.
Cei dintâi, premiați
Primii 160 de participanți au intrat în posesia primului volum despre istoria chirurgiei de urgență „Serviciile chirurgicale de urgență din București. Etape istorice și semnificația lor”, lansat de prof. univ. dr. Mircea Beuran, șeful Clinicii de Chirurgie de la Spitalul de Urgență Floreasca din București și prof. dr. Benone Duțescu, fost președinte al Societății Române de Istorie a Medicinei. Evenimentul a fost unul de prestigiu. O amprentă importantă asupra acestuia a fost lăsată chiar de personalitățile prestigioase care și-au susținut lucrările în cadrul Conferinței. Prof. dr. Vasile Astărăstoae, președintele Colegiului Medicilor din România, prof. Dr. Mircea Beuran, șeful Clinicii de Chirurgie Generală a Spitalului de Urgență Floreasca, prof. dr. Catălin Cârstoiu, manager Spitalul Universitar București, dr. Sergiu Stoica, coordonator al Departamentului de Neurochirurgie la Spitalul “M.S. Curie” și șeful Secției de Neurochirurgie a Spitalului Euroclinic, prof. dr. Benone Duțescu, fost președinte al Societății Române de Istorie a Medicinei, dr. Valentin Georgescu, președintele Consiliului Național Român de Resuscitare sunt doar câteva nume mari ale medicinei românești, prezente și implicate activ în susținerea și buna desfășurare a marelui eveniment.
Ilfovul și Bucureștiul, primul loc la competiția Echipajelor de Ambulanță
Competiția și tensiunea au atins cote maxime în cadrul Concursului Echipajelor de Ambulanță la care au participat 21 de echipaje de ambulanță din numeroase județe din România. Câștigătorii primului loc la ambele categorii de echipaje (tip B: asistent, ambulanțier, voluntar, tip C- medic, asistent, ambulanțier, voluntar) au fost echipele din cadrul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov, pe locurile 2 și 3 clasându-se Cluj și Timișoara.