Proiectul “O șansă pentru dezvoltarea carierei pentru femeile din domeniul sanitar” a ajuns la final. Sute de femei din spitalele publice au făcut cursuri gratuite menite să le ajute să-și dezvolte cariera și au învățat să-și cunoască mai bine drepturile. 

“Ne-am dorit să le oferim femeilor din domeniul sanitar un proiect care să le ajute 

să-și dezvolte cariera, care să cuprindă și cursuri gratuite pentru femei, și informații care să le ajute să își cunoască mai bine drepturile, dar și un loc în care să primească informațiile de care au nevoie și să fie promovate. Și am reușit: proiectul le-a oferit cursuri de antreprenoriat și de utilizare calculator, informații din zona egalității de șanse și de gen, dar și un portal, în care informațiile merg mână în mână cu poveștile de succes”, a spus Răzvan Daraban, președintele CRI, la conferința de închidere a proiectului. 

Inivitată la eveniment, prof. dr. Daniela Bartoș, fost ministru al Sănătății, a ținut să precizeze că “viitorul femeilor în sectorul sanitar este dificil pentru că acesta este locul în care trebuie să te pregătești tot timpul și să dedici foarte multe ore în defavoarea vieții personale. Sacrificiile sunt enorme.” Așadar, proiectul le oferă femeilor posibilitatea să se dezvolte profesional și să rămână să-și exercite meseria, cu drag, în clinicile din România. 

Promovarea, un pas spre cariera în spital  

Doamnele care sunt cu adevărat interesate de o carieră de succes în sistemul sanitar, se pot înscrie pe www.promovareata.ro, o platformă lansată în cadrul proiectului, unde găsesc toate infor­mațiile de care au nevoie ca să-și vadă visul împlinit. Prin înregistrarea pe acest site, ele pot crea legături cu persoane care lucrează în domeniul medical și rămân într-o permanentă conexiune cu informațiile de actualitate din sistem, astfel încât să evolueze mereu. Proiectul a fost cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 “Investește în oameni!”. Acesta a fost demarat de Asociația ”Centrul Român de Inițiative (CRI)”, în parteneriat cu Federația Sindicală Sanitas, Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și altor Asistenți Medicali din România și Societatea de Analize Feministe ANA.