Sute de credincioși s-au închinat și s-au rugat în tihnă, timp de trei zile, la moaștele Sfintei Varvara, aduse în lăcașul de cult de la Buftea, parohie ce poartă hramul muceniței. Racla cu moaștele protectoarei oamenilor milostivi, muncitori, buni la suflet și curați spiritual a fost așezată încă de luni, 2 decembrie, la loc de cinste, într-un altar amenajat în aer liber, pentru a facilita accesul la rugăciune și reculegere enoriașilor greu încercați de suferințe, griji și nevoi, veniți să ceară ajutor divin.
În Casa Domnului de la Buftea, stilul arhitectural farmecă privirile tuturor rugătorilor, iar liniștea care se așterne peste sufletele lor, se resimte încă din primele clipe petrecute în lăcașul sfânt. Ca de fiecare dată, luni seară, clericii și credincioșii veniți să-și găsească mântuirea și rezolvarea problemelor care-i macină, au întreținut, cu mare cinste, o atmosferă călduroasă și luminoasă. Iar peste ei, a pogorât divinitatea.
Cu mic cu mare, enoriașii s-au bucurat de o seară cu adevărat specială la Biserica Sf. Varvara, aceasta fiind considerată ocrotitoarea orașului Buftea. La marele eveniment, au fost întâmpinați de un sobor format din aproximativ 40 de preoți din Protoieria Ilfov Nord, care a săvârșit o slujbă superbă.
Preotul Cristian Burcea, protopopul Protopopiatului de Ilfov Nord: „Credincioșii care se roagă Sf. Varvara, primesc grabnic răspunsul ei”
“Sf. Mare Muceniță Varvara, pentru dragostea ei față de Hristos, s-a învrednicit de cununa sfințeniei și a dobândit darul facerii de minuni. Astfel, tot credinciosul iubitor de Dumnezeu, care are evlavie la sfânta și se roagă ei ca unei mijlocitoare către Făcătorul tuturor, dobândește răspuns grabnic cererii lui. În această perioadă de post, când ne pregătim pentru a primi în suflete pacea și bucuria ce ni se împărtășeșc prin marea sărbătoare a Nașterii Domnului, prăznuirea Sf. Ap. Andrei (30 noiembrie), a Sf. Cuv. Gheorghe de la Cernica și Căldărușani (3 decembrie), a Sf. M.Mc. Varvara (4 decembrie), a Sf. Ierarh Nicolae (6 decembrie), a Sf. Filofteia de la curtea de Argeș (7 decembrie), este prilej de a ne îndrepta gândurile către sfinți, care sunt prietenii lui Dumnezeu și ai oamenilor și care nu ne sunt doar rugători și mijlocitori către Dumnezeu, ci ne sunt și modele ce ne învață iubirea de Dumnezeu și de semeni, modele de viețuire curată și modele de iertare a celor ce ne vrășmășesc. Însoțită de rugăciune, iubirea de Dumnezeu și de aproapele pe care o învățăm de la sfinți, ajunge să izvorască din sufletele noastre, precum izvorăște iubirea unui copil către mama lui fără ca mama să i-o ceară, în mod natural și firesc, ca răspuns al iubirii necondiționate pe care simțim că o primim continuu”, acesta a fost cuvântul de învățătură făcut cunoscut credincioșilor de către preotul Cristian Burcea, protopopul Protopopiatului de Ilfov Nord, la finalul slujbei de luni seară.
Așadar, cu Înalta Binecuvântare a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și cu sprijinul primarului orașului Buftea, Gheorghe Pistol, pe 2 decembrie, la Catedrala cu hramul Sf. M. Mc. Varvara din centrul orașului Buftea a fost adusă din Catedrala Arhiepiscopiei Tomisului, racla cu moaște ale Sf. Varvara și ale Sf. Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon. Mare a fost bucuria credincioșilor, pentru prilejul pe care l-au avut de a i se închina sfintei ocrotitoare a orașului dar și sfântului doctor fără de arginți.
Gheorghe Pistol, primarul orașului Buftea: „Nimic nu valorează mai mult decât lucrurile făcute cu iubire și credință”
“La Buftea, totul este făcut cu dragoste, dăruire și prețuire și nimic nu valorează mai mult decât lucrurile făcute cu iubire și credință. Starea de bine s-a așternut peste orașul Buftea și locuitorii săi, odată cu aducerea moaștelor Sfintei Varvara, ocrotitoarea noastră, a tuturor localnicilor. Moaștele au fost aduse cu bunăvoința Preaînaltului Teodosie de la Constanța și au fost însoțite de preotul Calist, cărora le mulțumim din suflet pentru gestul lor suprem, prin care au dovedit că ne poartă de grijă”, a spus Gheorghe Pistol, primarul orașului Buftea.