Educaţia prin sport şi oferirea de alternative culturale pentru petrecerea timpului liber au fost răspunsul activ al ONG-ului organizator – „Asociaţia Pentru Dezvoltare Durabilă Pro-Măgurele“, la provocările unui sistem pedagogic modern şi eficient. Sâmbătă,10 mai, Liceul „Horia Hulubei“ a găzduit o manifestare, încărcată de semnificaţii.
Parteneri ai evenimentului: „Asociaţia Noi Orizonturi – Familia“, Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret (DJST) Ilfov şi, bineînţeles, gazda – liceul amintit. Au participat sute de copii, părinţi, cadre didactice şi sportivi.
Un târg de sport şi cultură
Târg, în sensul unei convenţii sau aranjament, unde, pe de o parte – părinţii şi copiii capătă informaţii atât de utile lor, în procesul educativ. De cealaltă parte, toate activităţile prezente acolo au avut standuri de informare şi promovare, pentru toţi cei interesaţi.
Spectacole de succes
Grupul vocal şi de dans „Amicii“ din oraş a căpătat aplauze pentru prestaţia de pe scenă. La fel, publicul numeros a apreciat spectacolul de teatru şi circ al „Asociaţiei Noi Orizonturi – Familia“, condusă de Cristina Ştefănuţ. Acest ONG are şi o serie de activităţi importante, pentru limitarea efectului strabismului la copii şi a combaterii cancerului, în parteneriat cu clinici medicale specializate.
Florin Stancu, „Asociaţia Pro-Măgurele“: „Ne-am atins ţintele, cu succes. Am dat o mulţime de premii: 89 de mingi de baschet, 60 de fotbal, peste 300 de cărţi pentru copii. Apoi, Diplome și medalii. În plus, am sponsorizat construcţia terenului de baschet de aici și l-am finalizat cu multă muncă de voluntariat“.
Horia Ion, directorul DSJT Ilfov: „E prima ediţie a acestui eveniment, la Măgurele. Inceputul e de bun augur, după cum se vede. Il vom extinde și în alte localităţi din judeţ. Va deveni o excelentă tradiţie“