Statul va despăgubi persoanele fizice care şi-au transferat, după 22 decembrie 1989, banii de la CEC la BRD, pentru achiziţionarea unui autoturism Dacia în limita unui plafon de 100 milioane de lei, prin emisiuni de titluri de stat, prima fiind lansată pe 4 august, cu scadenţă la o lună, fără dobândă. Actul normativ prevede şi majorarea cu 222.231 de lei a valorii totale a despăgubirii pentru persoanele fizice care au depus bani la CEC, până la 15 februarie 1992, pentru achiziţia de maşini Dacia.
Suma suplimentară reprezintă cumulul despăgubirilor rezultate din necesitatea recalculării despăgubirilor acordate pentru patru deponenţi, din neincluderea în lista iniţială a unui deponent, precum şi a despăgubirilor rezultate din şase hotărâri judecătoreşti executorii.
Valoarea totală a despăgubirii stabilită printr-o ordonanţă de urgenţă din 2007 a fost de 759,78 milioane lei, reprezentând cumulul despăgubirilor calculate de CEC prin indexarea, de la data depunerii până la 31 iulie 2007, a sumelor existente în cele 37.462 de depozite constituite, cu indicii preţurilor de consum comunicaţi de Institutul Naţional de Statistică, din care se deduce dobânda legală bonificată de CEC pe perioada în care a fost acordată.
Deponenţii au beneficiat, la 30 octombrie 2008, în baza ordonanţei din 2007, de acordarea efectivă a despăgubirilor calculate.
Suma suplimentară va fi asigurată de Ministerul Finanţelor Publice printr-o emisiune de titluri de stat pe numele CEC Bank, lansată tot la 4 august şi răscumpărată la 3 septembrie.
Sumele reprezentând valoarea totală a despăgubirilor acoperite prin lansarea emisiunii de titluri de stat răscumpărabile la scadenţă, la o lună de la lansare, conduc la creşterea datoriei publice, iar dobânda aferentă împrumutului de refinanţare contractat de pe piaţa titlurilor de stat se va reflecta în bugetul de stat al anului în care acesta este scadent.