Primele zile de vară au venit cu temperaturi neașteptat de mari. Încă puțin și arșița va pune stăpânire pe majoritatea regiunilor țării. Profită de timpul rămas și revitalizează-ți sănătatea, ca să faci față soarelui arzător!
Consumul de apă cât mai frecvent și regimul alimentar bogat în fructe și legume sunt esențiale ca să-ți păstrezi vitalitatea în zilele călduroase care vor urma. Așadar, ca să întâmpini sezonul estival cu un plus de energie și frumusețe, introdu în dietă antioxidanții. O alimentație bogată în antioxidanți te va ajuta să previi și să încetinești procesul de îmbătrânire a pielii, să-ți întărești sistemul imunitar, să te protejezi împotriva apariției ridurilor și să-ți menții sănătatea inimii, oricât de cald ar fi afară. O cantitate semnificativă de antioxidanți o vei asimila chiar din dieta zilnică. Specialiștii Ropharma te învață ce e bine să consumi în această perioadă ca să ai energia necesară în zilele toride de vară!
Protejează-ți inima
Sardinele, uleiul de soia, alunele, carnea de vită și fructele de mare îți asigură aportul de coenzimă Q10, recunoscut și sub denumirea de antioxidantul inimii sănătoase. Aceasta reface ADN-ul deteriorat, fiind necesară ca să previi complicațiile bolilor cardiace pe timp de caniculă. Coenzima Q 10 este implicată în toate procesele producătoare de energie și în stocarea energiei în celule, ajutând și la funcționarea ficatului. Și, evident, nu sta în soarele arzător la orele amiezii. Dacă suferi de o afecțiune cardiacă, mergi la medicul de familie sau medicul curant și cere sfaturi privind adaptarea organismului la condițiile meteorologice. Nu uita să-ți iei medicamentele care-ți reglează funcția inimii.
Întărește-ți sistemul imunitar
Pentru buna funcționare a sistemului imunitar, protecția pielii de razele solare și stimularea capacității de regenerare a organismului pe timp de arșiță, e nevoie să-ți suplimentezi aportul de vitamină C. Doza zilnică recomandată diferă în funcție de sex: pentru bărbați este de 90 mg, iar pentru femei 75 mg. Cele mai importante surse de vitamina C sunt delicioasele citrice, papaya, kiwi, pepenele verde, broccoli și cocăzele negre.
Îmbunătățește-ți sănătatea ochilor
În aceste zile, din regimul alimentar nu trebuie să-ți lipsească alimentele bogate în vitaminele A și E. Te ajută să-ți hidratezi pielea, să eviți arsurile solare și-ți îmbunătățesc sănătatea ochilor. Cele două vitamine pot fi asimilate din uleiul de germeni de grâu, semințe de floarea soarelui și de muștar, alune, nuci, ou, unt, ficat. Și nu ieși din casă fără să porți ochelarii de soare.
Oferă protecție pielii ca să previi cancerul
Radiațiile ultraviolete pot cauza cancer de piele. De aceea, înainte să ieși din casă, aplică o cremă cu factor protector în funcție de tipul pielii tale (medicul dermatolog sau farmacistul îți vor spune ce fel de cremă îți asigură protecția de care ai nevoie). În plus, oricât de cald ar fi, e bine să ai cea mai mare parte a corpului acoperită. Poartă haine lungi și în culori cât mai deschise ca să nu atragă căldura. Mănâncă mult spanac, morcovi, cartofi, dovlecei, mango, papaya etc. Toate acestea anihilează radicalii liberi și “dizolvă” substanțele canceroase provenite din mediul extern. O astfel de alimentație te ajută să reduci și riscul apariției colesterolului rău și, în consecință, al producerii infarctului miocardic.
Ferește-te de infecții și protejează-te de alergii
Infecțiile și alergiile sunt printre cele mai frecvente afecțiuni care ți-ar putea tulbura sănătatea, pe timp de vară. Însă, le poți evita consumând afine, mure, vin sau struguri roșii. Acestea conțin resveratrol, un antioxidant care are o acțiune extrem de puternică, fiind de 4-5 ori mai puternic decât beta-carotenul, de 50 de ori mai puternic decât vitamina E și de 20 de ori mai puternic decât Vitamina C. Previne și combate alergiile, infecțiile micotice și radiațiile ultraviolete, îmbunătățește circulația sângelui.