Sărbătoare de suflet
Sâmbătă, 31 mai şi duminică, 1 iunie, Snagovul a fost în sărbătoare, “una de suflet” după cum a caracterizat-o primarul Marian Oancea. Două după amieze de distracţie, în parcul din faţa primăriei din satul Ghermăneşti, pe lângă fântâna cea frumos curgătoare.
Aproape 600 ani de istorie
Snagovul de azi, cu satele Ciofliceni, Ghermănești, Snagov, Tâncăbești şi Vlădiceasca, are o istorie îndepărtată, care s-a născut în secolul XV. Mai exact, din vremea lui Dan al II-lea, domn al Ţării Româneşti în perioada 1422-1426 şi 1427-1431 care, în 7 noiembrie 1428 scrie într-un document : „Drept accea după dăruirea pământului soției mele și doamna mea, am dăruit cu toată cinstea și buna chibzuială Snagovul, cu o bună dragoste împreună cu bălțile și satele Fringhișești și Turbați”. Apoi, alte trei documente atestă vechimea locului: unul emis în 30 iunie 1441, emis de Vlad Dracul, altul pe 28 octombrie 1464, emis de Radu cel Frumos şi, în fine, al treilea care poartă data de 23 martie 1482 şi îi aparţine lui de Basarab cel Tânăr. În plus, documentul lui Basarab cel Tânăr are mențiunea că i se adaugă, ca dar, Mănăstirii Snagov satele Dobroșești, Ghermănești, Izvorani și Tâncăbești.
Muzică pentru toată lumea
Programul artistic, meşteşugit alcătuit de Lucia Zaharia, directorul casei de Cultură din Ghermăneşti şi prezentat de Florin Măxineanu, a adus pe scena amplasată în faţa intrării Casei de Cultură muzică şi dans pentru toată lumea: Ionuţ Sidău şi taraful Veselia, Steliana Sima, trupele Rustic, Haiducii, Zenit sau Latin Express şi Provincialii, printre alţii.
Şi în hore sau sârbe s-au prins şi primarul Marian Oancea şi soţia domniei sale, spre bucuria tuturor celor care n-au uitat că “veşnicia s-a născut la sat”. “Divele” Andreea Bălan şi Anda Adam au încheiat cele două zile de spectacol iar focul de artificii a fost “tortul” binemeritat de snagoveni.