Pe 13 septembrie, lăcașul de cult de la Vlădiceasca (Snagov) a devenit neîncăpător pentru mulțimea de credincioși veniți să-și prăznuiască unul dintre protectori. Pe Sfântul Corneliu Sutașul cel care, deși a trăit printre păgâni mult timp, a trecut la creștinism și l-a cinstit pe Hristos.  

Cu mic cu mare, sătenii care cred în divinitate au umplut biserica de la Vlădiceasca, la praznicul Sfântului Corneliu Sutașul, pe 13 septembrie. Bucuria, împăcarea și liniștea deplină s-au așternut peste credincioși încă din zorii zilei când,  preotul Constantin Lupu, duhovnicul acestora, a îndeplinit solemn ritualurile bisericești. Cu dăruirea sufletească, blândețea, răbdarea și sensibilitatea caracteristice, părintele Lupu a ținut o frumoasă și unică slujbă de hram. Ca un adevărat părinte spiritual, parohul s-a rugat pentru sănătatea, pacea, bunăstarea, smerenia și mântuirea creștinilor evlavioși care caută și cinstesc cuvântul Domnului. Căci, după cum mărturisește însuși duhovnicul satului, Biserica răspunde dragostei pe care i-o oferă credincioșii, prin rugăciune. Iar rugile i-au fost împărtășite și de preotul Constantin Ciortan de la Petrești, care a participat cu bucurie la marele praznic. 

“Deși, nu-l cunoștea pe Dumnezeu, Sfântul Corneliu Sutașul își iubea semenii și îi ajuta. Văzând faptele lui frumoase, mila și dragostea față de nevoiași, Domnul i-a deschis calea către credință. Păgân fiind, Corneliu Sutașul a trăit ca un creștin, și pe Hristos, pe care nu-l știa, prin milostenii îl cinstea. Viețuind în mijlocul lumii celei rele, s-a făcut bun. Iar Dumnezeu n-a trecut cu vederea aceste fapte bune ale lui, și a binevoit a-l lumina cu lumina credinței și a-l aduce în cunoștința adevărului, ca lucrările lui bune să nu se acopere de întunericul necredinței. Acest bărbat temător de Dumnezeu, rugându-se lui Dumnezeu în casa sa, într-una din zile, a văzut că i s-a arătat lui îngerul lui Dumnezeu, spunându-i că rugăciunile și milosteniile lui au ajuns înaintea lui Dumnezeu. Îi mulțumim acestui mare rugător, Sfântului Corneliu Sutașul că și astăzi ne-a ajutat să fim aici, să ne bucurăm cu toții la hramul parohiei! Ne bucurăm că împreună cu alți oameni care au ajutat, au sprijinit lăcașul, Corneliu Ene este ctitorul bisericii. Asemenea Sutașului, Cornel a întins o mână de ajutor zecilor de credincioși, care au acum un loc de închinăciune în satul lor”, a spus preotul Constantin Lupu, parohul Bisericii Vlădiceasca, la hram, în cuvântarea sa. 

Biserica de la Vlădiceasca, ridicată prin milostenia unor creștini 

Parohia din Vlădiceasca s-a ridicat prin milostenia omului de afaceri Corneliu Ene, care a donat banii pentru construcția clădirii. Și prin străduința deosebită a primarului Snagovului, Marian Oancea. Terenul pe care astăzi, se înalță semeață biserica de lemn, a fost donat de trei surori. “Lucrările de construcție a clădirii, au început din prima zi de luni de după Săptămâna Luminată, a anului trecut. Timp de cinci luni am căutat sprijinul oamenilor din sat pentru a găsi loc ca să putem înălța sfânta biserică. S-a găsit înțelegere la o doamnă din Ciofliceni, Maria Păun, care avea pământ aici și ne-a donat 997 de metri pătrați. Dumnezeu a rânduit ca și celelalte două surori ale ei, Ionelia și Iuliana Păun, să ne doneze și ele câte o mie de metri pătrați fiecare, ajungând să facem aproape trei mii de metri pătrați. Biserica de lemn, a fost  construită prin grija domnului Corneliu Ene, care a donat aproximativ 60 de mii de euro”, ne-a mărturisit părintele Lupu. Parohia este închinată Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, Sfântului Cuvios Ioanichie cel Nou de la Muscel și Sfântului Sfințit Mucenic Corneliu Sutașul.