Cele mai frumoase sărbători se petrec în familie

Învăluită în emoții de bucurie înălțătoare și de frumos, Nașterea Pruncului Sfânt este unul dintre cele mai speciale momente din an. Fascinanta atmosferă care se creează în jurul zilei venirii pe lume a Copilului lui Dumnezeu este și mai captivantă pentru cei mai mici membri ai familiei. Oferă-i copilului bucuria unui Crăciun de poveste!       

Crăciunul este cea mai frumoasă zi din an. Iar copilul simte cel mai bine și cel mai profund acest lucru. El se bucură cu inocența lui de fiecare moment sublim, magic, ce lasă să cadă în picuri de rouă, dansul inimii lui. Podoabele ce în­frumusețează falnicul brad, venirea pe înserate a bătrânului Moș Crăciun care-i lasă jucăriile preferate sub brad, poveștile spuse la gura sobei de voi, de părinți și îmbrățișările voastre calde, adaugă un plus feeriei de sărbători. Acum, când aveți posibilitatea să petreceți împreună mai mult timp decât în restul anului, creează mai multe momente frumoase de tradiție, de spirit, de suflet pentru Crăciunul vostru. Oferă-i amintiri speciale cu acest prilej. Amintiri care să păstreze vie magia Crăciunului și să o ducă mai departe, generațiilor viitoare. Îl vor însoți, negreșit, tot res­tul vieții și-i vor servi ca model pentru totdeauna. 

Colindele cântate de el însuflețesc spiritul Crăciunul 

Crăciunul este iubit, cântat și colindat. Iar farmecul momentului poate fi luminat, însuflețit și adus tot mai aproape de sufletele oamenilor prin colinde. Permite-i copilului să meargă din casă-n casă, să vestească vestea cea mare și să cinstească venirea pe lume a Pruncului Sfânt, colindând. Chiar dacă nu vor fi cântate cu acel melos liturgic specific, colindele lui vor transmite expresia unui sentiment de trăire a misterului Nașterii Domnului, în cadrul spiritual al tradiției populare. Prin colinde, va vorbi lumii despre Iisus Hristos ca om, ca Fiu al lui Dumnezeu, ca Mântuitor, Răscumpărător și nu numai.   


Cum să păstrezi vie magia sărbătorii?

Cu ce să începi? Copilul așteaptă cu nerăbdare să vină Moș Crăciun, așa că introdu-l în atmosfe­ra de sărbătoare prin împodobirea bradului, împreună, în seara de Ajun. Ca să fie și mai încântat de roadele muncii lui și să nu perceapă activitatea ca pe un efort, spune-i minunata poveste a bradului de Crăciun. Ce simbolizează el, cum îmbogățește și înfrumusețează casa voastră. Explică-i, pe înțelesul său, că obiceiul împodobirii bradului a devenit centrul sărbătorilor de iarnă, datorită simbolurilor care i se asociază – iubire, pentru că este împodobit de întreaga familie, bucurie, pentru că sub el sunt așezate minunatele cadouri, magie, fiindcă se spune că Moș Crăciun nu vizitează casele în care nu există un brad împodobit, viață, trăi­nicie și sănătate, cetina lui fiind întotdeauna verde, chiar și atunci când ninge peste el și este lovit de geruri năpraznice. Iar ca să fii și mai credibilă, mami, în cazul în care bugetul familiei îți permite, nu ezita să închiriezi un Moș Crăciun, care chiar să-l viziteze pe-nserat și care, din săniuța trasă de reni, să scoată sacul magic și să-i înmâneze darul mult așteptat.