La inițiativa profesorului Radu Titel, de la Liceul Teoretic „Traian Lalescu”, Brănești, cu directa implicare a Inspectoratului Școlar Județean Ilfov și sprijinul domnului inspector școlar Cornel-Constantin Gănescu, în anul școlar 2013-2014 a fost lansat concursul județean de matematică „Profu’ de mate”, concurs fără taxă de participare, adresat elevilor claselor II-VIII din județul Ilfov.

Prof. metodist CCD Ilfov, Rodica Șaitoș

Ediția pilot a acestui concurs a fost un real succes și, de aceea, în anul școlar 2014-2015, s-a decis continuarea lui, în două etape: noiembrie 2014 și mai 2015. Prin implicarea domnului profesor Cătălin Osiceanu, de la Școala nr.30 „Grigorie Ghica Voievod”, București (administratorul site-ului mate.info.ro), concursul s-a extins, devenind, astfel, interjudețean și online. La prima etapă au participat 1.397 de elevi din învățământul primar și 2.716 din învățământul gimnazial din întreaga țară, îndrumați de peste 1.000 de profesori.

 În perioada 4-10 mai 2015, va avea loc a doua etapă a concursului, care se va adresa, experimental, și elevilor de liceu din clasele a IX-a și  X-a. Toate informațiile legate de înscrierea și participarea la concurs se găsesc la adresa  www.mate.info.ro.

Succesul concursului constă în faptul că subiectele se adresează tuturor elevilor, sunt asemănătoare cu cele din manualele și culegerile din care se lucrează în mod obișnuit la clasă, având un grad mediu de dificultate și fiind în concordanță cu planificarea calendaristică. Din acest punct de vedere, ele  reprezintă o foarte bună recapitulare pentru teză.

Subiectele pentru această etapă sunt realizate de o echipă de nouă profesori, care au înțeles că, deși calculatorul nu poate înlocui un cadru didactic, sistemul de evaluare prin internet este un instrument comod, care poate fi ușor modificat sau actualizat. Profesorii Pătrașcu Luiza-București, Crivăț Rodica-Ilfov, Gîță Rodica-Ilfov, Radu Titel-Ilfov, Popescu Marilena-București, Osiceanu Cătă­lin-București, Borodi Sorin-Cluj, Șaitoș Rodica-Ilfov, Danicescu Minodora-Ilfov sunt cei care au elaborat cele peste 3.000 de probleme. Pentru fiecare clasă, concursul cuprinde 60 de întrebări grilă și durează maximum 120 minute (pentru clasele 2, 3, 4 concursul conține 40 de întrebări și durează 80 de minute). Rezultatul  se generează pentru fiecare participant la sfârșitul concursului, pe o diplomă ce va putea fi printată,  iar acest rezultat va fi trecut într-un clasament general.

 

Rezultatele finale vor fi postate pe site-ul www.profu112.ro. Dorim tuturor participanților mult succes!