Bragadiru. Campanie a polițiștiilor ilfoveni împotriva tâlhăriilor

Atenţie! Aveţi două seturi de întrebări, la care răspunsul “Da” e obligatoriu. Altminteri, deşi inegale, consecinţele sunt grave. 1) “Ai încuiat bine uşa? Cu ambele yale? Ferestrele sunt închise? Ai activat alarma”? 2) “Ţi-ai închis geanta cu fermoarul? O protejezi cu braţul, în aglomeraţie? Portofelul e în siguranţă”? În ambele situaţii, neglijenţa invită paguba. Totuşi, una e să-ţi devasteze hoţii casa şi alta e să-ţi uşureze buzunarul.  

Cu toţii ştim că nu există niciun loc în lume unde fiecare dintre noi să aibă în preajmă un poliţist, în orice moment. De aceea, trebuie cunoscute şi puse în aplicare reguli minime de protecţie individuală, a gospodăriei şi a bunurilor noastre, împotriva infractorilor. Cum putem evita riscurile de a le deveni o pradă uşoară? Le putem preveni? Iată obiectivul celei mai recente acţiuni de informare a oamenilor – dusă de poliţiştii ilfoveni – la care am participat joi, 25 iunie, la Bragadiru.

Trei săptămâni de campanie

Principalele zone vizate? Ansamblurile rezidenţiale din cartierele Latin şi Prelungirea Ghencea, cu case recent date în folosinţă sau aflate încă în construcţie. Aici am însoţit echipajele alcătuite din subinspectorii Delia Stancu şi Florin Apostol – de la Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii (CAPC), din cadrul IPJ Ilfov – împreună cu lucrători din compartimentul de proximitate al Poliţiei Oraşului Bragadiru – Neculae Florea, agent şef principal şi Ionuţ Stoi­ca – agent principal.

De la Delia Stancu am aflat că „această campanie a IPJ Ilfov a demarat pe 18 iunie, cu oraşul Voluntari. Au urmat Otopeni şi Bragadiru. Se află la rând Pantelimon şi Popeşti-Leordeni. Împreună cu toţi colegii noştri,
ne-am împărţit zonele de acţiune. Asta, ca să acoperim o suprafaţă mare şi cât mai multe locuinţe”. Neculae Florea a adăugat: „Am împărţit proprietarilor, familiilor acestora, sute de fluturaşi şi pliante cu privire la modalităţile de prevenire a furturilor din case, auto şi alte posibile tâlhării”.

Toţi ştim că „Prudenţa e mama înţelepciunii”. Numai că, din când în când, trebuie să fie – şi iată că există – oameni în uniformă care ne reaminteasc actualitatea proverbului „Paza bună trece primejdia rea”.