Sfânta sărbătoare a Crăciunului este pentru primarul comunei Periș un prilej să viziteze toate școlile din localitate, să asiste la serbările organizate aici de elevi și să împartă daruri din partea primăriei și a Consiliului local. Și anul acesta, primarul Anghel Albu și-a respectat buna tradiție pe care el însuși a instituit-o și a fost prezent în toate unitățile de învățământ, pentru a le ura celor aproape 1.300 de copii care învață aici un an nou, plin de succese.
Așa cum se cuvine, „colinda” edilului așezării ilfovene a început de dimineață, cu școala din Brătulești. Aici, a fost colindat, la rândul său, de elevii școlii, care, drept răsplată, așa cum este obiceiul, au primit din partea lui „Moș Crăciun” Anghel Albu daruri multe și bogate. Apoi, primarul s-a îndreptat către Căminul Cultural „Toma Caragiu”, din Periș, unde îl așteptau, nerăbdători, sute de copii, părinți și bunici, alături de cadrele didactice ale liceului din localitate. El a fost întâmpinat de directorul liceului, prof. Angela Dumitru.
Minunea Nașterii Domnului, cântată de colindători
În sala de spectacole a așezământului cultural din Periș, nu mai aveai loc să arunci un ac. Pe scenă, sub un brad înalt, frumos împodobit, „spiridușii” lui „Moș Crăciun” Albu așezaseră sute de pungi pline cu cadouri, pentru elevii care învață la liceul din comună. Și, tot pe scenă, așteptau talentații copii care alcătuiesc corul „Hara”, condus de părintele Cătălin Răbușapcă care pregătiseră un minunat program de colinde. Spun minunat, pentru că ei au cântat dumnezeiește. În deschidere, părintele Răbușapcă le-a vorbit celor prezenți despre minunea Nașterii Mântuitorului. „Să nu uităm că Pruncul Iisus, a venit pe lume, în Betleem-ul Iudeii, pentru fiecare dintre noi și la cei tineri și la cei în vârstă, și la cei săraci și la cei bogați, în egală măsură. De aceea, în aceste momente, dăruim și primim daruri, pentru că sunt momente de bucurie. Pentru că, în aceste momente de sărbătoare, trebuie să ne gândim și la aproapele nostru”, a spus părintele Răbușapcă. Iar colindele cântate de glasurile cristaline ale copiiilor ne-au readus în memorie clipele Nașterii Mântuitorului.
Cadouri pentru toți copiii
După programul de colinde, a urcat pe scenă însuși primarul Anghel Albu. „Consider că eu, în calitate de primar, alături de cadrele didactice din școala voastră, ne-am făcut, cu prisosință, datoria față de voi. Prin urmare, îmi doresc ca, la vară, să avem cât mai multe premii I, II și III și foarte multe note de 10. Acum vă urez o vacanță plăcută, La mulți ani!, sănătate multă și să ne vedem cu bine, în noul an! La mulți ani, tuturor, încă o dată!”, s-a adresat Anghel Albu, celor prezenți în sală. Directorul liceului, Angela Dumitru, a ținut să mulțumească, în numele elevilor și cadrelor didactice din liceul pe care‑l conduce, corului și părintelui Răbușapcă. „Aș vrea, totdată, să vă urez și eu vacanță plăcută, să aveți parte de cadouri frumoase și, nu în ultimul rând, aș vrea să mulțumesc pentru darurile venite la școală din partea doamnei Irina Crăciun și a domnului primar”, a spus Angela Dumitru. Au urmat apoi momentele în care fetele din corul „Hara”, costumate în Crăciunițe, au oferit cadourile copiilor prezenți.
„Îngerii” din Buriaș l-au colindat pe Anghel Albu
Primarul din Periș și-a continuat călătoria către o altă școală din comună, cea de la Buriaș. Aici, la Școala gimnazială „Ion Ioniță”, Anghel Albu a avut parte de o surpriză foarte plăcută. În holul cel mare al grădiniței din vecinătatea școlii, a fost întâmpinat de îngeri. Erau elevii de la „Ion Ioniță”, îmbrăcați în Făpturile Cerurilor! Ei l-au colindat pe oaspetele lor și au recitat poezii legate de Nașterea Domnului Iisus Hristos. Nu a lipsit nici tradiționala „capră”, care i-a încântat pe spectatorii prezenți, părinți, bunici și cadre didactice, alături de oaspetele lor de onoare. Și, bineînțeles, nu putea să lipsească nici tradiționala Sorcovă, moment în care, așa cum spun cuvintele acestui obicei, îngerii din Buriaș, i-au urat primarului „să trăiască și să înflorească, ca merii, ca perii, ca un fir de trandafir…”. Am aflat, mai apoi, că meritul acestui program încântător îi aparține profesoarei de limba română Ioana Cojocaru, care i-a pregătit pe micii îngerași. Ea ne-a mărturisit că s-a întors la Periș, unde s-a născut, de altfel, pentru a-și termina cariera în satul natal, la Buriaș, unde a început-o, ca învățătoare, și unde a fost colegă de clasă cu însuși primarul Anghel Albu.
După terminarea frumosului moment artistic, toți cei prezenți au ținut să se fotografieze împreună cu primarul Albu, pentru a avea o amintire de la acest eveniment de neuitat, luminat de spiritul sărbătorii Nașterii Mântuitorului.