Vrei să ştii ce suferinţe ai?

Știi că felul cum scrii de mână îți poate da indicii cu privire la problemele de sănătate? Cercetătorii medicali americani au descoperit că scrisul de mână dezvăluie nu doar tipurile de personalitate, ci transmite și avertismente cu privire la afecțiunile care mistuie trupurile oamenilor.

 

Potrivit experților în sănătate din Statele Unite ale Americii, forma și mărimea literelor indică ceea ce simte o persoană și modul în care aceasta acționează, însă poate arăta și problemele de sănătate care afectează individul. De pildă, oamenii care se străduiesc să facă literele cât mai rotunde adoră să fie apreciați și caută să le facă pe plac celor din jur. Cei care tind să facă literele ascuțite sunt ambițioși și studioși, punând accent în special pe activitățile intelectuale. Oamenii care lasă un spațiu mai mare între cuvinte nu au suficientă încredere în ei și nu se ghidează după propriile instincte, fiind incapabili să ia decizii în viață. La polul opus, cei care scriu cu litere de tipar sunt versați, au un orgoliu puternic și nu țin cont de dorințele și părerile celorlalți.

 

Scrisul poate dezvălui tulburări psihotice grave

Dezvăluirile pe care le poate face scrisul de mână despre fiecare individ în parte sunt uluitoare. Acestea se extind pe o scară mult mai largă, ajungând până într‑acolo unde pot oferi indicii cu o precizie destul de mare despre starea de sănătate. Așadar, dacă vrei să afli ce suferințe fizice ai, înainte să faci o vizită la medicul specialist, analizează-ți cu deosebită atenție felul cum scrii de mână. Grafologia, știința care studiază descifrarea sensurilor ascunse din spatele scrisului de mână și care este folosită adesea în anchetele penale pentru identificarea infractorilor ar putea fi utilizată și ca mijloc de diagnosticare a unor boli severe. De la tulburările de scris, citit și vorbit, până la tulburări degenerative, locomotorii și afecțiuni psi­hotice grave.  

 

Grafologia nu înlocuiește medicul

Atenție! Analizarea scrisului pentru obținerea unor indicii despre posibilele probleme de sănătate nu exclude controlul la medicul specialist. Investigațiile de specialitate sunt cele care stabilesc un diagnostic cât mai precis. Nu înlocui medicul și recomandările sale cu grafologia!

 

Spune-mi cum scrii, ca să-ți spun ce boli ai!

Iată ce probeme de sănătate ai putea avea, în funcție de felul cum așterni literele pe hârtie! 

1. Hipertensiune – dacă scrii dezordonat și cu tremurături,

2. Parkinson sau Alzheimer – dacă ai scrisul necontrolat din cauza tremurului și rigidității mâinii, faci literele foarte mici și înghesuite,

3. Schizofrenie – dacă ai scrisul neinteligibil, cu literele înșirate extrem de larg, mai mult decât “relaxate”,

4. Depresie – dacă nu scrii cursiv, iar literele sunt înclinate în partea stângă,

5. Dislexie (disfuncția neurologică manifestată prin tulburarea capacității de a citi și învăța) – dacă dai o formă ciudată literelor “d” și “q” și le confunzi ulterior, cu “b” și “d”,

6. Autism – dacă faci pauze între cuvinte și ai momente de ezitare în timpul scrierii literelor.