Noul compartiment, inaugurat recent, se ridică la standarde internaționale. Acesta include o sală amplă de așteptare pentru pacienți și familiile acestora, plus un birou de internări pentru bolnavii cronici. Pacienții cu afecțiuni cronice care vin cu programare vor avea astfel, intrări diferite de restul bolnavilor.
Pentru a se evita aglomerația în sala de așteptare sau întârzierea îngrijirii pacienților care necesită asistență medicală de urgență, biroul de internări are afișaj electronic. Iar pentru ca bolnavii să fie preluați în cel mai scurt timp de cadrele medicale de specialitate, la intrarea din Șoseaua Fundeni au fost amenajate parcări speciale pentru ambulanțe, care au acces direct la camerele de gardă.
“Putem inaugura un nou concept — conceptul Fundeni, care arată respect atât pentru personalul medical, cât și pentru pacienți. Dacă anul trecut pe vremea aceasta ne lăudam cu Centrul de Uronefrologie și Transplant Renal, care era la nivel european, anul acesta, la moment de bilanț, putem să vă spunem că am finalizat deja tot ce înseamnă prosectură și laboratoare anatomo-patologice, care sunt deja finisate, terminate la cheie, o secție de neurologie, pentru prima oară în istoria spitalului avem o secție de recuperare medicală și secția de pre-transplant medular, care este finalizată. Ce inaugurăm astăzi este un concept nou, acela prin care am delimitat foarte clar căile de acces în spital. Internarea se face cu bon de ordine cu afișaj electronic, pacienții stau pe scaun. Toate circuitele sunt separate, astfel încât arătăm că profilaxia infecțiilor nosocomiale este un principiu care trebuie respectat atât afară, cât și la noi”, a spus managerul Institutului Clinic Fundeni, Carmen Orban, la inaugurarea noului compartiment. Valoarea totală a proiectului se ridică la aproximativ trei milioane de lei. 80% din cheltuieli au fost acoperite de Ministerul Sănătății și restul, de 20%, provin de la organizații non-guvernamentale, persoane fizice și persoane juridice.