Praznicul Bunei Vestiri a adus localnicii din Corbeanca în sânul lăcașului de cult închinat Maicii Domnului. La ceas de mare sărbătoare creștină, cu dragostea-i părintească, părintele paroh Constantin Brînzea, duhovnicul sătenilor care poartă credința în suflet, le-a pregătit credincioșilor mici surprize duhovnicești.
Articol publicat în ediția tipărită a Jurnalului de Ilfov nr. 344
Vezi aici și varianta PDF a paginii de ziar!
http://jurnaluldeilfov.ro/wp-content/uploads/2017/03/16-3.pdf
Praznicul Bunei Vestiri a adus localnicii din Corbeanca în sânul lăcașului de cult închinat Maicii Domnului. La ceas de mare sărbătoare creștină, cu dragostea-i părintească, părintele paroh Constantin Brînzea, duhovnicul sătenilor care poartă credința în suflet, le-a pregătit credincioșilor mici surprize duhovnicești.
Încă din zorii zilei, credincioși de toate vârstele din Corbeanca s-au împărtășit cu harul Maicii Domnului, Sfânta Sfintelor care-i ocrotește necontenit, de ani și ani. Printr-o slujbă solemnă, de înaltă frumusețe duhovnicească, un sobor format din preoții din localitate și din împrejurimi, a adus slavă Născătoarei de Dumnezeu.
Cu inimile sus, sus de tot…
În ziua Bunei Vestiri, parohia păstorită de părintele Constantin Brînzea, la Corbeanca, au vuit glasuri de bucurie duhovnicească. Cu prilejul hramului, preoții slujitori i-au adus Maicii Domnului o cinstire deosebită, o supravenerare demnă de puritatea și ascultarea Fecioarei Maria. Ei au adus astfel, harul și binecuvântarea divină peste credincioșii locului. Ore-n șir s-au rugat pentru sănătatea, pacea și liniștea sufletească a tuturor celor ce o caută din toată inima pe făcătoarea de minuni a lumii.
… la praznicul împărătesc
Biserica Buna Vestire a strălucit ca o mireasă. Înveșmântată în icoanele minunate ca niște flori nemuritoare care veșnic înfloresc, așezarea sacră s-a transformat într-o grădină a inimii, inundată de rugăciune, lumină și iubire. Asemenea Arhanghelului Gavriil, duhovnicii le au adus celor din biserică, vestea zămislirii Pruncului Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Cel ce a ridicat păcatele lumii, le-au dat celor prezenți în biserică, o pildă de trăire, desprinsă din viața duhovnicească a Fecioarei Maria. Prin cântările bisericești au înălțat inimile credincioșilor, iar prin pilde i-au îndemnat la smerenie, sporirea în credință și săvârșirea tuturor tainelor mântuirii, asemenea Maicii Domnului care nu încetează să se roage pentru mântuirea și viața veșnică a neamului omenesc.
„Iubiți credincioși, este un moment de aleasă bucurie duhovnicească pentru noi și întreaga noastră comunitate de credincioși! Ne-am bucurat astăzi de prezența multor credincioși și de frumusețea unei slujbe deosebite, săvârșită împreună cu părintele Constantin Ursu, Consilier Patriarhal, părintele Costel Dinu, parohul Capelei Aeroportului Otopeni, părintele Constantin Ciortan, de la Parohia Petrești din Corbeanca și cu părintele Adrian Petrescu, de la Parohia Vadu Anei, din Brănești. Fie ca vestea bună pe care a primit-o astăzi Maica Domnului să facă roade vrednice de pocăință și în sufletele dumneavoastră! Să vă aduceți aminte că astăzi Dumnezeu a început planul de recreare a omului, prin vestea așteptată mii de ani de omenire, adică până la „plinirea vremii” (Galateni 4:4). Vă mulțumim tuturor celor ce ați fost alături de noi și ați făcut ca bucuria sărbătorii să fie deplină! Sperăm să deveniți din ce în ce mai bogați sufletește. Să aveți fericire, bucurie și să fiți mereu aproape de Maica Domnului și de Domnul Dumnezeul nostru”, le-a spus enoriașilor, părintele paroh Constantin Brînzea, în cuvântarea sa de suflet.
„Mare este sărbătoarea de astăzi! Cuvintele sunt întotdeauna puține când vorbim de Preacurata Fecioară Maria. Nu putem decât să ne rugăm să mijlocească în rugăciunile noastre către Dumnezeu. Să o luăm ca model și să o urmăm! O rugăm pe Maica Domnului să ne dăruiască sănătate, pace, liniște sufletească și puterea să ținem în continuare Postul Mare, calea spre Înviere și împărăția dragostei”, și-a încheiat părintele Constantin Ursu, Consilier Patriarhal, cuvântul de învățătură, după ce le-a reamintit celor prezenți la hram că sărbătoarea Bunei Vestiri păstrează vie amintirea zilei în care Arhanghelul Gavriil a vestit Sfintei Fecioare Maria că, pentru puritatea ei, a fost aleasă să ia în pântece pe dumnezeiescul Prunc Iisus Hristos, Cel ce avea să ridice lumea din robia păcatului.