Fermierii francezi realizează aproximativ 20% din totalul produselor agricole de bază din Europa și beneficiază de o cincime din totalul subvenților UE. Subvențiile se dau pe exploatație agricolă, cum se preconizează să fie și în România, din 2018, în funcție de mărimea exploatației. Astfel, pentru 52 ha, fermierii primesc 313 euro/ha; 70 ha – 273 euro/ha; 90 ha – 247 euro/ha; 100 ha – 238 euro/ha; 120 ha – 225 euro/ha; 150 ha – 211 euro/ha; 170 ha – 205 euro/ha; 200 ha – 198 euro/ha; 300 ha – 184 euro/ha; 500 ha – 174 euro/ha. Media plății pe suprafață, potrivit Ministerului Agriculturii din Franța, este de 132 euro/ha. La această sumă se adaugă plata pentru înverzire, în medie, 86 euro/ha și plata redistributivă – 26 euro/ha. În 2020, plata redistributivă va crește la 100 euro/ha. În sectorul zootehnic, sprijinul cuplat pentru bovinele de carne este diferențiat. Fermierii primesc pentru primele 50 de capete – 180 euro/cap de animal, de la 51 la 99 de capete – 135 euro și de la 100 la 139 de capete – 72 de euro. Beneficiază de acest sprijin, fermierii care au minim 10 vaci. Sprijinul de bază pentru bovinele de lapte, cu excepția celor din zona montană, este de 34 euro/vacă, ajutorul este plafonat la 50 de vaci, iar sprijinul de bază pentru viței este de 37 euro/cap de animal.