10-11 octombrie au fost zile animate la Cornetu şi, deopotrivă, pline de emoţie pentru organizatori, deoarece a fost prima sărbătoare a comunei. 

Campanie electorală? Nici vorbă, fonduri europene!

Coincidenţele din perioada campaniilor electorale sunt greu de explicat, de regulă şi puţină lume crede că sunt doar „întâmplări” atunci când sunt anunţate motive de petrecere asemenea zilelor unei comune. Totuşi, Cornetu face o mică excepţie pe care ne-a explicat-o viceprimarul Ion Stanciu: „ Ultima legătură care trebuie să fie făcută este aceea cu perioada de campanie. Aşa cum se ştie, organizarea zilelor unei comune vine la pachet odată cu fondurile europene accesate prin Măsura 322 „Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală şi punerea în valoare a moştenirii rurale” care se încadrează în Axa III – „Calitatea vieţii în zonele rurale şi diversificarea economiei rurale”, din cadrul Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNADR). Şi aşa,  după finalizarea lucrărilor pentru apă şi canal prin fondurile europene, ne-am orientat şi către această obligaţie mai veselă prin care se doreşte promovarea tradiţiilor locale. Perioada aleasă are mare legătură şi cu hramul bisericii din 14 octombrie, sărbătoare de suflet a cetăţenilor şi, ne-am spus că dacă tot suntem în zile de sărbătoare să începem de sâmbătă-duminică, luni pe 13 e pauză de lucru pentru ca marţi, pe 14 să ne întâlnim cu toţii la slujba de la biserică”.

Talentele de la Cornetu

Programul artistic al zilei de duminică, ziua principală a „Zilelor comunei” a fost deschis de trupa Andantino care sub conducerea profesorilor Mihaela şi Ştefan Iordache au cutreierat şi, mai ales au cucerit trofee importante. Invitaţi în studiouri de televiziune, Andantino se mândreşte deja şi cu un CD, „Şcoala Veseliei”. Programul lor artistic nu s-a încheiat fără diplome şi dulciuri oferite de viceprimarul Ion Stanciu şi fără ca profesoara Mihaela Iordache să nu interpreteze două cântece, „Mărie şi Mărioară” şi altul despre omenie şi bani din repertoriul Adrianei Antoni.

Au urmat elevii Şcolii gimnaziale nr.1 din Cornetu, care au purtat minunate costume tradiţional româneşti realizate cu fonduri de la bugetul local, de această dată. Elevii îndrumaţi de profesoara Gabriela Tănase au oferit un program de muzică românească.

Sârbe pentru adulţi

Partea a doua a programului a fost dedicat adulţilor şi pentru aceasta a fost invitată trupa lui Marian Guşă al cărei interpret, Gigi Guşă a interpretat atât piese din repertoriul tradiţional, cât şi variante gipsy la care s-a dansat în parcarea dintre primărie şi casa de cultură, locul organizării „Zilelor comunei”.

Locuitorul nr. 6.325 de la Cornetu

Interpreta de muzică populară Maria Stroia e de la Orăștie și activează în cadrul Ansamblului Artistic „Ciorcârlia” al MAI și, așa cum a prezentat-o viceprimarul Ion Stanciu, în urma discuţiilor și actelor depuse, în câteva zile va deveni oficial cetăţeanul cu nr. 6.325 din evidenţele comunei Cornetu. Glasul ei pătrunzător, costumul tradiţional și cântecele din zona natală au încheiat maiestuos două zile de sărbătoare a comunei. Un loc ilfovean care s-a schimbat surprinzător în ultimii ani, o localitate a cărei grădiniţă cu orar prelungit rivalizează cu multe din orașe mari, și nu doar la nivel de dotare, ci și pentru că are cabinet medical încă din 2012. La mulţi ani, Cornetu!