E foarte cald și canicula nu ne slăbește deloc. Înghețata este la prim rang, așa că o cumpărăm de oriunde, că tare e bună! Dar când o poți face în casă, e și mai bine Vă propun o rețetă foarte simplă de înghețată, pentru care să vă lingeți… degetele.
Ingrediente pentru 10 porții:
1 kg smântână, 250 gr zahăr, 200 gr miez de nucă, 100 gr ciocolată de menaj sau amăruie, 1/2 fiolă esență de vanilie.
Mod de preparare:
Într-un bol se mixează smântâna împreună cu zahărul, pentru a obține frișca. La sfârșit, se adaugă esența de vanilie și se amestecă din nou până la omogenizare. Frișca astfel obținută se păstrează la frigider o jumătate de oră. Separat, se coace puțin miezul de nucă și, după ce se răcește, se dă prin mașina specială de tocat.
La sfârșit, nucile și ciocolata rasă se amestecă în frișcă, până la omogenizare, apoi se toarnă compoziția în forme de plastic și… gata! După vreo 3-4 ore, vom mânca o înghețată delicioasă. Încercați și dvs.!