O mare de pici cu părinţii lor s-au adunat sâmbătă seară în Târguşorul Brâncovenesc, de la Mogoşoaia, aproape de Stejarul Artei, pentru a-şi expune dovlecii frumos sculptaţi, la ediția a II-a a „Potecii dovlecilor fermecați”.

3 tone de dovleci şi 2000 de participanţi

Organizată de Primăria Mogoşoaia şi de Asociaţia Manieres, expoziţia de dovleci sculptaţi are în spate două zile de muncă în aer liber, la care voluntarii de la Manieres au participat cu tot ceea ce înseamnă logistică – linguri şi cuţite pentru sculptat, pungi pentru resturile provenite de la dovleci, carioci şi hârtie, scobitori şi lumânărele – şi i-au consiliat pe cei care au dorit să-şi dea frâu liber creativităţii. Şi pentru că obiectele ascuţite nu pot fi folosite de tinerii care nu au împlinit 18 ani, voluntarii care s-au alăturat Asociaţiei Manieres, mulţi studenţi de la facultăţile tehnice bucureştene, au folosit obiectele tăioase tăind, scobind şi decupând exact aşa cum îşi doreau copiii care îşi aleseseră dovleacul din grămada pusă la dispoziţie.

Ştefana Mireţ-Vlad, care a condus „ostilităţile” cu binecunos­cutu-i zâmbet pe buze, ne-a povestit că, alături de copii şi părinţii lor au venit să se bucure şi copii de la case de copii din Bucureşti, dar şi că se simte acomodarea cu stilul de lucru serios al Asociaţiei şi al Primăriei. Motiv pentru care, cei care terminaseră de sculptat propriul dovleac au făcut echipă cu alţii care abia începuseră, ajutându-i fără să se cunoască.

În total, nici mai mult, nici mai puţin de 2000 de persoane care, într-un final, au stat până după orele 19, pentru a aprinde cu lumânărele dovlecii cei frumos sculptaţi.

Vesel, creativ şi înfricoşător

Diplomele oferite de Primăria Mogoşoaia au făcut, din nou, deliciul celor care le-au primit, datorită caracteristicilor înscrise. Mai exact, copiii au primit diplomele pentru cel mai vesel dovleac, cel mai creativ şi cel mai înfricoşător. Cum ar veni, o reflectare a poveştilor citite lor de părinţi sau bunici, a filmelor vizionate şi a unui întreg univers pe care şi-l făureşte orice „Mic Prinţ”.