Specialiștii au lansat campania „Sănătos poate fi și gustos”
Medicii trag semnalul de alarmă! O alimentaţie incorectă care nu include cele trei mese principale ale zilei predispune la obezitate şi diabet. Pentru a preveni aceste probleme de sănătate cu urmări grave asupra întregului organism, Roche Romania Diabetes Care alături de maestrul bucătar Horia Vârlan şi dr. Simona Tivadar, medic specialist în diabet şi boli de nutriţie au lansat campania “Sănătos poate fi şi gustos”.
Lansarea campaniei a avut loc miercuri, 20 martie, într-un cadru cu totul, şi cu totul special. Invitaţii au discutat cu dr. Simona Tivadar despre importanţa alimentaţiei sănătoase şi au gătit sub îndrumarea celebrului chef Horia Vârlan trei dintre reţetele delicioase, disponibile pe site-ul http://www.accu-chek.ro/webtool/recipebox.html
Accu-check le oferă astfel, suferinzilor de diabet şi nu numai, un instrument online, cu ajutorul căruia îşi pot planifica mesele zilnice ţinând cont de valorile nutriţionale. Prin intermediul acestei platforme on-line, pacienţii diagnosticaţi cu maladia secolului, diabetul, poate găti sănătos şi gustos.
Boala zahărului în sânge afectează 4% din populaţia lumii
Conform statisticilor, 246 de milioane de oameni din întreaga lume suferă de diabet, iar estimările specialiştilor sunt sumbre. Până în anul 2025, numărul celor care se confruntă cu această boală va ajunge la 380 de milioane. Amara boală a zahărului în sânge se numără printre cele mai întâlnite afecţiuni şi în rândul românilor. Circa 8,4% dintre locuitorii ţării noastre luptă cu temuta maladie, boală cu o evoluţie în creştere din cauza stilului de viaţă modern. „În faţa rafturilor mereu pline şi a ambalajelor mereu mai atrăgătoare devine imperios necesar să ne autoresponsabilizăm şi să ne educăm legat de tot ce înseamnă o alimentaţie sănătoasă. Uneori e nevoie de un efort de voinţă ca să identificăm greşelile pe care le facem şi să ne schimbăm obiceiurile alimentare periculoase, înainte de a ajunge la medic cu afecţiuni avansate, care să necesite îngrijiri medicale complexe şi scumpe” a spus dr. Simona Tivadar medic specialist în diabet şi boli de nutriţie.
„Obezitatea şi diabetul în România sunt în mare creştere. Chiar şi la copii. Săritul peste mese duce inevitabil la apariţia diabetului dependent de insulină. În mod normal, omul trebuie să consume cel mai mult legume şi zarzavaturi. Carne, ouă, brânză într-o măsură mai mică şi, o cantitate şi mai mică de pâine, orez, alimente bogate în amidon. Mâncând aşa, nu te îngraşi, şi nu te îmbolnăveşti”, atenţionează dr. Simona Tivadar medic specialist în diabet şi boli de nutriţie.
Avertizările medicilor privind importanţa alimentaţiei sănătoase sunt susţinute şi de specialiştii în arta culinară. Celebrul bucătar Horia Vârlan a ţinut să precizeze că “Globalizarea a adus amestecuri de mâncăruri care îmbolnăvesc organismul. Au apărut amestecurile de preparate cu specific internaţional gen, mic dejun european, cu mic dejun american ş.a.m.d. Dieta noastră s-a dereglat mult în ultimii ani din cauza globalizării.”