Eveniment de excepţie la Buftea

În Miercurea Mare, la Centrul Cultural Buftea, s-a mai plâns o dată. S-a plâns de frumos și de emoţie pentru că, la cererea publicului, a fost reluat, la numai 5 zile distanţă, un moment special prezentat prima oară, vineri pe 11 aprilie. Atunci, sala a fost arhiplină și pentru că mulţi bufteni nu au putut participa, la solicitarea primarului Gheorghe Pistol, artiștii amatori au mai dat încă o dată fiori spectatorilor.

Pledoarie modernă pentru credinţă perenă

Spectacolul de nici 30 de minute a fost regizat de Gabriela Petre, care și-a pus amprenta și asupra scenografiei. «Actori» au fost, în principal, cadrele didactice care fac parte din Asociaţia culturală «Casa Artiștilor Bufteni», adică acele persoane care stau, de regulă, în spatele cortinei, ocupându-se de organizarea evenimentelor de la Centrul Cultural. Sub îndrumarea preotului Alin Dumitru, regizoarea Gabriela Petre a conceput monologuri-rugăciuni către Dumnezeu a mai multor reprezentanţi cu inimă grea ai societăţii. Aceștia, într-o lumină punctuală, au mimat pe scenă rugăciunea în timp ce vocea fiecăruia dintre ei, înregistrată, curgea sau lovea, în funcţie de mărturisirile pe care le avea fiecare de făcut. 

Desfrânata, Ucigașul, Hoţul….

Sunt tot atâtea persoane cu sufletul încărcat care, pe lângă Cea care-și leapădă pruncul, Prizonierul arginţilor, Vicleanul, Bârfitorul, Cel care a recăzut în păcat, Sinucigașul sau Cea care-și necinstește părinţii și-au frâmântat mâinile și au pus fruntea pe scenă rugându-se și căindu-se pentru faptele comise. Fondul muzical a amplificat momentele de tensiune care a dispărut odată cu sosirea îngerilor salvatori. Doar că, surpriză, nu toţi au fost salvaţi…

Spectacol de excepţie

Fără nicio exagerare, spectacolul « Reîntoarcerea la credinţă » este cu adevărat unul de excepţie care a dat măsura evenimentelor artistice pe care le poate oferi orașul locuitorilor săi. Cu atât mai mult, cu cât, « actorii » nu au studii de specialitate și repetiţiile au fost puţine. Sinceritatea personală le-a fost un bun suport pe lângă indicaţiile regizorale și pe alocuri, vocea inconfundabilă a profesoarei Carastanef Rodica. Spectacolul conceput așa merită din plin o reprezentaţie în faţa Patriarhului sau/și o participare la un festival de teatru.