Acest soi de porumb modificat genetic, produs de compania DuPont Pioneer, va putea fi cultivat pe teritoriul UE, după ce autorităţile europene nu au reuşit să blocheze astfel de culturi, în ciuda opoziţiei a 19 state membre.
„Nu există o majoritate calificată“ împotriva autorizării unei astfel de culturi, a anunțat președinția greacă a Uniunii Europene. În cazul în care Consiliul de Miniștri nu ia o decizie, Comisia Europeană trebuie să aprobe cultura în următoarele 24 de ore. Unul dintre cei mai importanți oponenți în Consiliul de Miniștri a fost Franța, în timp ce Marea Britanie s-a exprimat în favoarea introducerii porumbului 1507, argumentând că altfel riscă să devină „muzeul agriculturii globale”. Germania a anunțat, săptămâna trecută, că se abține. Printre statele care s-au opus se numără și Romania. Parlamentul francez anunțat, deja, că va emite o lege prin care se va interzice cultivarea de Pioneer 1507 în Franța.
Pe 26 septembrie 2013, tribunalul Uniunii Europene, a obligat autoritățile europene să ia o decizie în privința cerererii de autorizare depusă în 2001. Comisarul european pentru Sănătate și Protecția Consumatorului, Tonio Borg, a afirmat că porumbul 1507 este sigur. Nu de aceeași părere sunt și organizațiile ecologiste, care afirmă că toxina pe care hibridul o produce împotriva dăunătorilor poate afecta insectele polenizatoare (fluturi sau albine).