Potrivit Legii bugetului pentru 2019, agricultorii noștri ar putea primi o subvenție substanțială de la APIA pentru cicoare, ulei de măsline, trestie de zahăr și fructe cu coaja lemnoasă.

Așadar, legiuitorul a considerat necesră susținerea și stimularea, pentru că sunt în dificultate, a producțiilor de cicoare, ulei de măsline și trestie de zahăr, pentru care, nu-i așa, România este „vestită”! Astea sunt sectoarele vizate în țara noastră pentru acordarea sprijinului cuplat, o subvenție consistentă, cunoscut fiind faptul că țara noastră are suprefețe considerabile de livezi de măslini!

Sectoarele și produc­țiile vizate sunt:

● cereale, plante oleaginoase, culturi proteice, leguminoase pentru boabe, in, cânepă, orez, fructe cu coaja lemnoasă, cartof, semințe, ulei de măsline, furaje uscate, hamei, sfeclă de zahăr, trestie de zahăr și cicoare, fructe și legume și specii forestiere cu ciclu scurt de producție;

● carne de oaie și de capră, carne de vită și mânzat, lapte și produse lactate, viermi de mătase, mai scrie în aceeași Lege.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.441