Comisia Europeană a anunțat că atât tinerii fermieri, dar și fermele nou înființate vor beneficia de un sprijin de maximum 100.000 de euro (față de 70.000 în prezent).

În plus, tinerii fermieri vor beneficia de o schemă de plată decuplată, acordată anual, pe hectarul eligibil. Unele dintre modalitățile prin care statele membre le pot oferi ca ajutor și sprijin specific tinerilor agricultori și dezvoltării afacerilor rurale includ alocarea a cel puțin 2% din bugetul anual pentru plățile directe pentru instrumente financiare pentru tinerii agricultori și pentru noii fermieri.

Viitoarea PAC va sprijini, de asemenea, statele membre în vederea acordării unui ajutor la instalarea tinerilor agricultori și a întreprinderilor nou înființate în mediul rural, cu un prag maxim de 100.000 euro.

În plus, statele membre pot stabili un sprijin suplimentar pentru venituri pentru tinerii agricultori, adăugat la plățile directe de care beneficiază aceștia. Sprijinul suplimentar va fi plătit anual ca plată decuplată pe hectar eligibil.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.441