Interfaţa touch screen a modelului 208 a primit titlul de “Comfort Innovation of the Year“ din partea unui juriu internaţional format din jurnalisti auto, premiu acor-dat la Stuttgart cu prilejul expoziţiei “Automotive Interiors Expo”.

Intuitiv, fluid, ergonomic, modern, modelul 208 s-a bucurat de recunoastere, primind titlul de “Confort Innovation of the Year“, graţie noilor funcţii oferite de ecranul tactil de 7 inci. Standard începând cu al doilea nivel de echipare (Active), interfaţa unică grupează funcţii care înainte erau separate: radio, muzică, navigaţie, setări ve-hicul (cum este cazul celor pentru lumina ambientală, ștergătorul spate conectat la marșarier). Interfaţa oferă utilizatorului continuitate între vehicul şi viaţa sa personală și profesională. Graţie conexiunii prin Bluetooth sau prin mufa USB, noul Peugeot 208 se poate conecta la un dispozitiv portabil (telefon, tabletă, player multimedia), ce poate fi controlat cu ajutorul ecranului sau a comenzilor integrate pe volan pentru a asculta muzică, a afișa imagini stocate, sau a primi/efectua apeluri telefonice. 

Printre alte funcţii, telefonul împarte datele de contact cu sistemul de navigaţie, permiţând selectarea destinaţiei din lista de contacte a telefonului.

Premiul este de asemenea și o recompensă pentru noua generaţie de servicii “Peugeot Connect Apps“, ale căror aplicaţii au fost dezvoltate pentru a ușura viaţa de zi cu zi a conducătorilor auto. Aceștia beneficiază acum de informaţii extrem de folositoare și actualizate: preţul carburantului, locuri de parcare disponibile, condiţii de trafic, condiţii meteo, etc.

Titlul a fost acordat modelului Peugeot 208 de către un juriu alcătuit din jurnaliști auto influenţi, membri ai “Automotive Interiors Ex­po“. Desfășurată la ­Stuttgart, în același timp cu “Automotive Testing Expo“, “Engine Expo“ și “Vehicle Dynamics Expo“, expoziţia reunește profesionişti auto din întreaga lume.