La Otopeni, credința și sfințenia praznicelor religioase s-au împletit armonios cu datina în preajma Sărbătorilor de Iarnă. Cu doar câteva zile înainte de Nașterea Domnului, la Centrul Cultural Ion Manu din oraș, spiritul Crăciunului a prins contur printr-un concert de colinde psaltice, excepțional, oferit publicului larg de preoții Protopopiatului de Ilfov Nord și micii colindători ai Liceului Teoretic Ioan Petruș din localitate.

Cu puțin timp înainte de Crăciun, Centrul Cultural Ion Manu din Otopeni, a găzduit un eveniment special, cu o încărcătură emoțională copleșitoare. Clericii Protopopiatului de Ilfov Nord și elevii de la Liceul Ioan Petruș din frumosul oraș ilfovean, au susținut un concert de colinde extraordinar. Pe 21 decembrie 2013, sutele de invitați care au asistat la eveniment au avut parte de o seară plină de mister, colinde și bucurie spirituală. Cântări divine au făcut din momentul artistic o seară minunată, încărcată de frumuseți spirituale pregătite cu mult suflet de preoți și învățăceii care au transmis mesaje creștine închinate momentului Nașterii Pruncului Sfânt. Trei Crai de la Răsărit, Praznic Luminos, La Vithleem Colo-n Jos sunt doar câteva colinde corale care au i-au făcut pe spectatori să retrăiască atmosfera de sfânt mister din Ajunul și praznicul Crăciunului. 

“Programul a cuprins colinde și cântece de Crăciun din repertoriul clasic românesc și universal, cântări din repertoriul de Crăciun, originale și mai puțin cunoscute, colinde psaltice. Formațiile prezente  au susținut partiturile alese pentru concert cu profesionalism, la un înalt nivel artistic și cu multă expresivitate, ceea ce a conferit serii o încărcătură emoțională cu totul deosebită”, ne-a spus Florica Negoiță, profesor la Liceul Ioan Petruș și, totodată, prezentatorul evenimentului. 

“Atât de mult a iubit Dumnezeu lume încât, a trimis pe unicul Său Fiu să se nască și să ne mântuiască. Este minunat că în vremuri de criză economică putem aduce dar din darul lui Dumnezeu, binecuvântare din binecuvântarea lui Dumnezeu și iubire din iubirea divină. Mulțumim, iubiți părinți, că ați avut amabilitatea și generozitatea de a fi alături de noi în această seară din preajma Crăciunului și de a ne dărui un frumos buchet de colinde!” 

Ei au fost mesagerii Nașterii Domnului 

 Formația de colindători a claselor  a V-a A și a V-a B de la Liceul Teoretic Ioan Petruș din Otopeni, condusă de prof. Florica Negoiță;  

 Grupul  Psaltic al  Protoieriei Ilfov Nord, dirijat de preotul Moraru Grigore, de la Tunari; 

 Grupul vocal Xara , condus de părintele Răbușapcă Dumitru Cătălin, din Periș;  

 Corul Macarie Protopsaltul, al Protopopiatului Ilfov Nord, dirijat de  preotul Constantin Dumitrescu. 

Moș Crăciun a venit prin amabilitatea preotului Cristian Burcea 

Moș Crăciun a venit cu sacul plin de dulciuri, fructe, băuturi răcoritoare și jucării, pe care le-a împărțit cu bucurie. În cadrul spectacolului s-a acordat diploma de „Învingător pe traseul devenirii”, însoțită de un premiu în bani, celor mai merituoși elevi care, învingând greutățile, se situează pe locuri fruntașe la învățătură și sunt un model de comportare pentru colegii lor. Toate, prin amabilitatea protopopului Cristian Burcea.