Știai că citind îți relaxezi creierul cel mai rapid? Atunci când îți imaginezi personajele, peisajele și sunetele în timp ce citești, faci un exercițiu excelent de simulare a experiențelor reale. Acest lucru te ajută să-ți îmbunătățești capacitatea de a gândi cât mai clar și mai rațional. Și asta nu e totul.

De pe urma cititului, obții numeroase beneficii pentru sănătate. Șase minute de citit îți scad nivelul de stres cu peste două treimi. Cel puțin așa susțin cercetătorii de la Universitatea din Sussex, din Londra, în urma realizării celui mai recent studiu. În plus, puterea de concentrare în momentul în care „vezi cu ochii minții filmul” întâmplărilor descrise într-o carte, te destinde atât de mult încât, ți se reglează tensiunea arterială și ritmul bătăilor inimii, prevenind multe boli grave. De aceea, pentru sănătate, cititul este considerat chiar mai benefic decât ascultatul muzicii sau plimbatul în aer liber.

Calatoreste cu o carte2

Campanie pentru creșterea calității vieții cetățenilor        

Ținând cont de importanța cititului pentru menținerea sănătății asupra întregului organism, timp de o săptămână, în regiunea București/Ilfov se va desfășura o campanie de informare cu privire la utilitatea cititului în mijloacele de transport. Programul intitulat “Călătorește cu o carte” este inițiat și demarat de Biblioteca Metropolitană București (BMB), în parteneriat cu Regia Autonomă de Transport București (RATB). Campania se alătură celorlalte proiecte cultural-educaționale comune, prin care BMB și RATB vizează creșterea interesului publicului pentru actul cultural și îmbunătățirea calității vieții membrilor comunității.

Felicitări pentru doamne și domnișoare

„Dacă alegeți să călătoriți cu mijloacele de transport în comun, în această perioadă, veți surprinde primăvara altfel! Doamnele și domnișoarele care călătoresc cu RATB în zilele de 1, 2, 3, 7 și 8 martie 2017, între orele 13.00-15.00, vor primi de la echipele de bibliotecari sute de felicitări realizate de copii în cadrul unor ateliere creative organizate de filialele BMB. Prin această campanie, BMB și RATB își propun să aducă femeilor un zâmbet și bucurie, asigurându-le totodată că o carte bună poate fi citită în orice mijloc de transport în comun”, spune Marilena Chiriță, coordonatorul proiectului din partea Bibliotecii Metropolitane București.

Biblioteca Metropolitană îți facilitează accesul la cultură

Biblioteca Metropolitană București este o rețea de 34 de biblioteci publice destinată tuturor bucureștenilor. Misiunea ei este de a facilita accesul gratuit și nediscriminatoriu la drepturile culturale fundamentale, servind ca un centru comunitar care susține activ informarea, cercetarea, educația și recreerea locuitorilor din București și județul Ilfov, și care contribuie activ la îmbunătățirea calității vieții bucureștenilor și ilfovenilor prin oferta ei inovatoare și programul integrat de servicii cu caracter public.

Vrei mai multe detalii despre campanie?

Pentru mai multe informații cu privire la modul de desfășurare a campaniei care începe mâine sau la serviciile oferite de BMB, accesează siteul www.bibmet.ro sau https://www.facebook.com/BibliotecaMetropolitanaBucuresti.