Asociația Telefonul Copilului și Cartoon Network au lansat o nouă campanie de luptă împotriva agresiunii abuzurilor asupra copiilor. Ediția din acest an, cea de-a treia, intitulată „Clubul Prieteniei” vizează conștientizarea și prevenirea fenomenului de bullying, precum și identificarea cazurilor de violență verbală sau fizică, abuz emoțional, hărțuire și excludere a copiilor.

 

Pentru a veni în sprijinul elevilor abuzați, Asociația Telefonul Copilului  linia telefonică gratuită 116.111 unde copiii, aparținătorii sau orice persoană care cunoaște un asemenea caz, poate discuta direct cu specialiștii instituției. Mai mulți psihologi și asistenți sociali sunt pregătiți să ofere consiliere gratuită tuturor celor care au nevoie de ajutor.

Ciprian Marica încearcă să ajute copiii agresați

Inițiatorilor și tuturor celor ce luptă să salveze copiii abuzați, li s-a alăturat și fostul căpitan al echipe naționale de fotbal, Ciprian Marica. „Mulțumesc că mi-ați dat posibilitatea de a fi ambasadorul acestei campanii. (…) Și eu, prin fundația care îmi poartă numele, doresc să ajut copiii. Mesajul campaniei „Fii prietenos, nu răutăcios!” este mesajul cu care eu m-am identificat, mesaj care dorește să transmită copiilor sprijinul nostru, să simtă că nu sunt singuri și că pot conta pe noi. Vrem ca bullying-ul să fie cât mai conștientizat de toată lumea (…) Vin în fața dumneavoastră să vă transmit mesajul sportului, pentru că sportul te învață să îi respecți pe ceilalți, (…) te învață să te ridici atunci când ai căzut, te învață să fii un sprijin pentru colegul tău și, totodată, să știe că îl susții”, a spus Ciprian Marica, astăzi, într-o conferință de presă.

Cum sunt molestați micuții prin intermediul bullying-ului

„Bullying-ul este un act comportamental repetat, îndreptat spre rănirea fizică sau mentală a unei persoane. De asemenea, el se caracterizează prin comportamentul unei persoane care încearcă să obțină supremația asupra altora. Cel mai ușor se poate observa această formă de violență în grupurile de copii. Școala este mediul în care se manifestă cel mai des luptele pentru putere. Cine este cel mai de temut din clasă, care este „gașca periculoasă”? Cei care se ocupă cu astfel de comportamente de obicei îi lovesc pe cei din jur, îi fac de rușine, îi jignesc și le pun diverse porecle”, explică specialiștii de la suntparinte.ro.