Cu toate că Sărbătorile Pascale cu mesele îmbelşugate au trecut, riscul de îmbolnăviri în masă prin indigestii şi alte afecţiuni legate de alimentaţia incorectă, se menţine ridicat şi în perioada următoare. Ca să nu întâmpini astfel de dificultăţi, cel mai bine ar fi ca, după mesele copioase de Paşti să renunţi la alimentele grele şi să recurgi la anumite proceduri care să te scape de produşii periculoşi din organism. Echilibrarea metabolismului îţi va asigura o viaţă sănătoasă din toate punctele de vedere. Ce paşi ai de parcurs în această direcţie?

 

  1. Hidratează-te! Ceaiurile îţi îmbunătăţesc digestia şi-ţi cresc imunitatea

Ca să-ţi ajuţi ficatul să elimine toxinele, să-ţi reglezi tranzitul intestinal şi să-ţi îmbunătăţeşti metabolismul, măreşte consumul de lichide! În fiecare dimineaţă, bea un pahar de apă cu lămâie pe stomacul gol. Lămâia este cel mai bun alcalinizant pentru organism. Ea curăţă ficatul de tot ceea ce este toxic în el, îmbunătăţeşte digestia şi creşte imunitatea. Ziua-ntreagă, treci pe consumul ceaiurilor detoxifiante. Ceaiul verde este un bun diuretic şi grăbeşte arderea grăsimilor, ceaiul de soc stimulează eliminarea toxinelor din organism prin transpiraţie, ceaiul de senna reglează tranzitul intestinal iar ceaiul de hibiscus creşte diureza. La fel de eficiente sunt şi ceaiurile de anghinare, păpădie, armurariu sau cicoare. Pe lângă faptul că elimină toxinele, aceste plante au şi proprietăţi depurative, stimulează digestia, secreţia şi eliminarea bilei, scad colesterolul şi sunt adjuvante importante în purificarea sângelui. Bineînţeles, acestea nu exclud consumul de apă. Fie că-ţi este sete sau nu, străduieşte-te să bei zilnic circa doi litri de apă de calitate.

  1. Măreşte consumul de zarzvaturi, fructe şi legume!

Profită de faptul că pieţele abundă de zarzavaturi şi introdu-le în alimentaţie, în cantitate cât mai mare. Salata verde, spanacul, ştevia, loboda, ceapa şi usturoiul verde, urzicile, ridichile, morcovii, ardeiul gras, ardeiul iute, pătrunjelul, leuşteanul, mărarul şi castraveţii nu trebuie să-ţi lipsească din farfurie, în această perioadă. Desertul înlocuieşte-l cu mere, kiwi, portocale şi grapefruit. Trebuie să consumi cel puţin trei alimente detoxifiante pe zi.

  1. Bea multe sucuri detoxifiante!

Sucul de kiwi

Ca să scapi de toxinele acumulate de Paşti, poţi să-ţi prepari un suc de kiwi diluat cu apă, în părţi egale (câtă cantitate de suc, tot atâta de apă) și îndulcit cu miere de albine. Bea sucul pe parcursul unei zile, din două în două ore, de la 08:00 dimineaţa la 08:00 seara. Sucul de kiwi te ajută să elimini toxinele din organism şi totodată, îţi protejează inima.

Sucul de mere

Acesta este cel mai bun energizant. Timp de două zile, consumă o cantitate mare de mere în stare proaspătă şi bea suc obţinut din aceste fructe. E bine să mănânci cam un kilogram – un kilogram şi jumătate de mere pe zi. Sucul e bine să ţi-l prepari acasă, şi să-l bei atunci când e proaspăt pregătit.  În acest mod, vei elimina mai uşor toxinele. Acesta îţi stimulează activitatea musculară și este unul dintre cele mai bune remedii naturale contra oboselii fizice şi intelectuale. Este produsul ideal dacă faci muncă fizică. Nu înlocui sucul natural preparat în casă, cu cel achiziţionat din comerţ care conţine mult zahăr și conservanţi periculoși pentru sănătate!

Sucul de portocale

Por­tocala este un medicament natural cu multiple proprietăţi terapeutice. Fructul conţine în proporţie de aproape 90% apă şi este foarte bogat în vitaminele A, B, C şi în săruri minerale precum fier, fosfor, potasiu, sulf, cupru, calciu şi magneziu. Un fruct proaspăt sau un pahar cu suc natural oferă energia necesară pe tot parcursul zilei şi fortifică întregul organism. Acesta purifică organismul de toxine, stimulând buna funcţionare a ficatului, rinichilor şi intestinelor.

Sucul de orz verde

Pentru o bună detoxifiere a organismului, încearcă şi o cură de 10 – 21 de zile cu suc de orz verde. Bea câte 50 ml de suc de orz verde de trei ori pe zi, pe stomacul gol, înainte de mesele principale. Ulterior, pentru întreţinere, poţi să urmezi acest tratament timp de două săptămâni. Se găseşte şi în farmacii şi în unităţile de tip Plafar. Boabele de orz verde conţin vitamine cum ar fi, A, B1, B2, B6, B12, C, E, PP şi săruri minerale precum, calciu, potasiu, fier, magneziu, mangan, cupru, litiu, molibden, zinc. Mai mult, planta conţine substanţe cu acţiune similară hormonilor naturali şi o cantitate mare de clorofilă.

  1. Înoată, plimbă-te, mişcă-te!

Cel puţin 30 de minute pe zi, alocă-le exerciţiilor de înviorare. Plimbă-te cu rolele, cu bicicleta, aleargă sau practică orice tip de sport care-ţi place. Înotul este foarte eficient pentru eliminarea produşilor periculoşi din organism.  Pe toată perioada în care urmezi procedurile de detoxifiere, renunţă la prăjeli, grăsimi, mezeluri, dulciuri, cofeină şi ţigări.