Numărul poliţelor obligatorii pentru locuinţelor este, în continuare, foarte redus, dar Ilfov este judeţul cu cel mai mare procent de locuinţe asigurate: o treime. La polul opus, sunt sate unde doar câteva case au asigurare, potrivit unei analize a digi24.ro.

În localităţile de la marginea Capitalei s-a construit şi se construieşte mult. E locul în care se refugiază mulţi dintre oamenii care câştigă bine în Bucureşti. O consecinţă e aceea că judeţul Ilfov are cel mai mare nivel al asigurărilor obligatorii. În acest judeţ, 33% dintre locuinţe sunt asigurate. Urmează, Timiş, cu 30%.

Localităţile cu cel mai mare procent de case asigurate sunt Valea Mărului, din Galaţi, cu 62%. Peste 60% are şI Dumbraviţa, Timiş. În sudul ţării, Bragadiru este localitatea cu cel mai mare număr de asiguraţi

În Bragadiru, 3 din 5 locuinţe au asigurare obligatorie. Este una dintre cele mai mari ponderi din toată ţara. O explicaţie ar fi că sunt multe case noi aici, iar oamenii şi-au făcut asigurări pentru că au accesat credite ipotecare.

Potrivit datelor oferite de Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale, regiunea cu cel mai scăzut grad de asigurare este Oltenia, unde mai puţin de 11% dintre locuinţe sunt asigurate. Tot în Oltenia este şi localitatea cu cele mai puţine case asigurate din ţară

Botoşeşti Paia este localitatea cu cel mai scăzut grad de asigurare. Din 636 de locuinţe doar 0.63 la sută sunt asigurate, adică fix 4 imobile. Localitatea este urmată de Desa, tot din Dolj, unde din 1668 de imobile, doar 0.90 la sută sunt asigurate.

La Botoşeşti Paia, primăria a făcut, acum 4 ani, o campanie de informare şi a trimis un broker de asigurări pe la porţile oamenilor. Atunci, s-au făcut poliţe, dar nimeni nu şi le-a reînnoit între timp. Unii localnici spun că nici nu îşi permit o asigurare.

Potrivit statistiticilor, la finalul lunii mai, 3 din 4 locuinţe cu poliţe obligatorii sunt în oraşe. În total, sunt asigurate peste 1,6 milioane locuinţe.