Pielea trebuie protejată atent prin aplicarea produselor de protecţie solară, pe toată perioada sezonului estival. Uleiurile, emulsiile şi cremele sunt indispensabile acum pentru a evita arsurile solare şi un potenţial cancer de piele. Cum să alegi cel mai eficient produs? Iată tot ce trebuie să ştii despre protecţia pielii, în timpul verii!

 

Articol publicat în ediția printată a Jurnalului de Ilfov Nr. 360 22-page-001

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De fapt, protecţia solară este foarte importantă, indiferent de anotimp sau parte a zilei. Contactul cu razele UVA şi UVB este constant. Razele UVA sunt prezente chiar şi în spaţii acoperite, având capacitatea de a trece prin sticlă şi materiale textile. Expunerea la razele ultraviolete cauzează apariţia a 80% din totalul ridurilor vizibile şi poate duce la îmbătrânirea tenului cu până la trei ani, arată un studiu publicat de revista medicală “Clinical, Cosmetic And Investigational Dermatology”. De asemenea, expunerea îndelungată la acţiunea razelor UV generează o pigmentare excesivă, scăderea elasticităţii pielii şi degradarea texturii acesteia, efecte ce pot fi evitate apelând la mijloacele de protecţie solară.

Cremă, gel sau ulei? Ce să alegi?

Produsele cu factor de protecţie între 30 şi 50 sunt cele mai potrivite. Pentru copii se recomandă produsele fără parabeni şi fără benzophenone, care nu provoacă alergie şi au rezistenţă mai crescută la apă. Pentru adulţi, uleiul de morcovi sau unt de cacao, bogate în  elemente care stimulează biosinteza melaninei naturale în piele, sunt cele mai indicate. Există chiar şi un ser care depăşeşte eficienţa cremelor, gelurilor şi uleiurilor.   Dr. Grandel Protection UV – SPF 30 Serum este îmbogăţit cu Vitamina E, ce asistă capacitatea pielii în procesul de retenţie a apei, şi Panthenol, recunoscut pentru capacitatea de protecţie a pielii sensibile, pentru proprietăţile sale cicatrizante şi antiinflamatoare. Aceste componente îl fac să fie indicat chiar şi bebeluşilor. Serumul reprezintă produsul perfect pentru o protecţie zilnică optimă şi de durată.

De ce pentru faţă este mai bun serumul?

Specialiştii spun că serumul, spre deosebire de cremă, pătrunde mult mai adânc în straturile epidermei, protejând şi hrănind pielea în profunzime. Astfel, protecţia se realizează în mod inteligent, rapid şi cu o durată mai lungă. La rândul său, crema de protecţie pătrunde în piele la un nivel mediu şi blochează cu succes razele UV, dar ea trebuie să aibă neapărat factor ridicat de protecţie solară. Uleiul de plajă trebuie folosit cu precădere după expunerea la soare, mai ales dacă nu prezintă factor de protecţie, eliminând riscul iritării pielii.

Când şi cum aplici produsele de protecţie solară

O serie de produse farmaceutice au capacitatea de a susţine nevoile pielii şi vin în ajutorul ei, îmbunătăţindu-i puterea de regenerare. Tocmai de aceea, unele sunt destinate inclusiv bebeluşilor. Cremele, gelurile şi uleiurile trebuie utilizate zilnic. Ele au proprietăţi hidratante, nutritive, revitalizează şi calmează pielea. De aceea, se aplică din abundenţă pe tot corpul, cu minimum un sfert de oră înainte de a ieşi din casă. În jurul ochilor, pe nas, urechi şi gât, ar fi bine să se aplice produse cu factor mai ridicat, pentru că sunt zonele cele mai sensibile la contactul cu razele solare. Pentru a restabili nivelul optim de protecţie al pielii, la plajă, se reaplică mult mai frecvent, în special după fiecare ieşire din apă şi după fiecare ştergere cu prosopul. Dacă vorbim despre serumul SPF 30 Dr. Grandel, aplicarea acestuia se face uşor, pe faţă, gât şi decolteu, după curăţarea prealabilă a acestor zone şi cu 30 de minute înainte de expunerea lor la soare. Se foloseşte cu ajutorul unei pipete care conferă un dozaj optim şi precis. Se utilizează de la una până la trei pipete per aplicare, în funcţie de suprafaţa pielii, insistând pe zonele expuse cel mai mult la lumină.

Soarele afectează mai grav pielea celor trecuţi de prima tinereţe

Specialiștii au demonstrat că efectele soarelui și ale razelor ultraviolete asupra pielii sunt direct influenţate de vârstă. Odată cu înaintarea în vârstă, puterea de refacere a pielii scade, așadar, efectele sunt mai puternice și sunt combătute mai greu. De aceea, este recomandată protejarea pielii în permanenţă, folosind produse adecvate, profesionale.