Sărbătoarea Botezului Domnului sau Boboteaza a strâns sâmbătă mii de credincioşi la Catedrala Patriarhală din Bucureşti, care au aşteptat ore în şir să îşi umple sticlele cu apa sfinţită, slujba fiind oficiată de Patriarhul Daniel.

Mulți dintre creștinii care au participat, sâmbătă, la slujba de sfinţire a apei de la Catedrala Patriarhală, au venit încă de la primele ore ale dimineţii pentru a participa şi la slujba de Sfânta Litturghie oficiată de Patriarhul Daniel.

„Am venit cu gândul la un an mai bun, de mulţumire lui Dumnezeu. Este primul an când vin la Patriarhie. De obicei, merg la alte biserici şi acum m-a îndemnat şi vremea caldă de afară. Aşteptarea a fost mai uşoară. Am venit de la ora 8.30, am stat în biserică la Sfânta Liturghie şi acum am ieşit afară. O să iau aghiasmă doar pentru mine, dar o voi împărţi cu prietenii care nu au reuşit să ia”, a povestit Catrinel, din Bucureşti, citatde Mediafax.ro.  „Venim în fiecare an aici şi ne-a încântat foarte mult vremea de afară. Îmi aduc aminte, în anii trecuţi a fost foarte frig şi am rezistat cu greu până ne-am umplut sticlele cu apă. Am venit cu gânduri de bunătate, de pace, de linişte sufletească”, a spus o doamnă venită cu soţul ei.

La finalul slujbei de sfinţire a apei, Patriarhul Daniel a ţinut şi un discurs despre însemnătatea acestei sărbători. „Unii părinţi ai Bisericii au numit această slujbă de sfinţirea cea mare apei că ar fi o taină în plus faţă de cele şapte taine şi este vorba despre o reînnoire a tainei botezului.(…) Noi retrăim astăzi taina cea mare a Botezului Domnului în apele Iordanului”, a precizat Patriarhul Daniel.

Ca în fiecare an, au fost pregătite 24 de butoaie cu 12.000 de litri de apă, dar nu a mai fost ridicată crucea de gheaţă, din cauza temperaturilor ridicate, ci una făcută din cetină de brad, flori şi busuioc.

„Aceasta este o sărbătoare foarte importantă pentru creştinătate deoarece anunţă începerea activităţii pământene a lui Iisus Hristos, care a durat trei ani. Este foarte important să ştim că luminarea, îndreptarea, curăţirea, sfinţirea, întrupate în Iisus Hirstos, au venit în lume”, a declarat purtărorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, potrivit Mediafax.ro