Cătălin Constantin Zamfira, deputat PSD de Ilfov, a participat astăzi, în calitate de membru și speaker, la Atelierul de lucru cu tema ”Stadiul actual și perspectivele în domeniul politicilor adresate promovării coeziunii sociale în zona Mării Negre”, organizat la Palatul Parlamentului de Delegația Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice a Mării Negre (APCEMN), în colaborare cu Rețeaua Universităților de la Marea Neagră, cu Universitatea din București și cu Centrul de Excelență pentru Studiul Minorităților Transfrontaliere.

Participanții au salutat prezența la eveniment a Excelenței Sale Osman Koray Ertas, ambasadorul Turciei la București.

Manifestarea și-a propus să fie un cadru de dezbateri libere în vederea schimbului de idei și de cunoștințe în vederea identificării unor direcții care ar trebui să fie urmate în dezvoltarea politicilor adresând coeziunea socială în zona Mării Negre. Pe lista programului de desfășurare a evenimentului au fost punctate și o serie de secțiuni plenare cu următoarele teme: „Evoluții și provocări în problematica promovării coeziunii sociale în zona Mării Negre” și „25 de ani de la infiintarea Adunarii Parlamentare a Organizatiei de Cooperare Economica la Marea Neagra. Intensificarea cooperarii culturale si a multicultuaralismului in zona Marii Negre”. De asemenea, a avut loc o prezentare de produse culinare tradiționale din Dobrogea, dar și lansarea mărcii „Produs Tradițional din Dobrogea”.

La eveniment au fost invitați studenți, cadre didactice universitare, parlamentari, reprezentanți ai autorităților locale, ai minorităților naționale, experți în domeniu, ambasadori și reprezentanți ai misiunilor diplomatice din țările membre OCEMN și alte organizații internaționale.