Meciul dintre FC Voluntari și Gaz Metan Mediaș a fost unul foarte tensionat. Arbitrul partidei, Adrian Cojocaru, a acordat 3 cartonașe roșii, unul ilfovenilor și două medieșenilor. Dar, în ciuda faptului că elevii lui Pustai au jucat în doar 8 jucători de câmp, din minutul 60, ei au reușit, la Voluntari, a doua victorie consecutivă în Liga I.

FC Voluntari a început cum nu se putea mai rău meciul, iar Adrian Bălan a văzut roșu direct, în minutul 15, după o intrare dură asupra lui Fytanidis. Prima repriză a fost una extrem de slabă, energizată doar de jocul extrem de dur al celor două echipe.

În minutul 55, arbitrul Adrian Cojocaru a restabilit egalitatea numerică după ce Marius Constantin a văzut al doilea galben ca urmare a unei intrări dure. Peste doar 5 minute, medieșenii au mai rămas fără un jucător, Darius Olaru fiind și el eliminat după o altă intrare agresivă.

Culmea, Gaz Metan a început să joace mai bine în inferioritate numerică, iar Ely Fernandes a deschis scorul pentru oaspeți în minutul 70, după ce a fructificat pasa ideală a lui Rondon. În minutul 80, Rondon a majorat avantajul ardelenilor, marcând cu un șut superb de la marginea careului.

FC Voluntari a reintrat în meci în minutul 88, când Florin Cernat a înscris din penalty. S-a terminat însă 1-2, iar Gaz Metan părăsește ultimul loc și aprinde și mai mult lupta pentru evitarea retrogradării.

Medieșenii au urcat până pe locul 5 în play-out, cu 14 puncte, în timp ce FC Voluntari rămâne pe 3, cu 18 puncte.

Claudiu Niculescu a contestat arbitrajul

După meci, antrenorul ilfovenilor a criticat maniera de arbitraj a lui Cojocaru. Mai mult, Niculescu l-a acuzat pe centralul Adrian Cojocaru că a împărțit cartonașe galbene „în funcție de cât de tare strigau jucătorii echipei oaspete”.

„Din păcate, arbitrii au avut un rol foarte important și în această seară. E important când în minutul 15 rămâi cu un om în minus, când la acea fază se putea da maximum un cartonaș galben. Încerc să nu mai fiu recalcitrant pe bancă. I-am cerut niște explicații arbitrului de rezervă, a zis că așa a văzut… A dat câteva cartonașe galbene în funcție de cât de tare strigau jucătorii echipei oaspete. Probabil domnul Crăciunescu poate analiza acea fază”, a mai precizat Claudiu Niculescu.

Concordia, doar egal cu FC Botoșani

În celălat meci al ilfovenelor din Liga I, cel dintre Concordia Chiajna și FC Botoșani, nu s-a înregistrat decât un scor alb. Chiajna ar fi putut obține cele 3 puncte, dar n-a fost să fie. Claudiu Bumba și-a depus candidatura la titlul de cea mai mare ratare a campionatului și are șanse mari să nu aibă rival din acest punct de vedere.

În minutul 50 al partidei de la Chiajna, Paul Batin a profitat de o eroare a portarului oaspeţilor, Eduard Pap, și i-a oferit lui Bumba șansa deschiderii scorului. Fostul dinamovist a primit într-o poziţie ideală, în mijlocul careului și cu toată poarta goală în faţă, însă a tras lamentabil și a trimis incredibil peste buturi.

Concordia putea da lovitura, în minutul 74, prin Bud, care a ratat și el după ce a trimis în bară.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.396