Este oficial. Vom ieși la vot pentru a susține familia tradițională, creștină. Cea mai așteptată decizie a susținătorilor pro familia a fost votată recent, de senatori, referendumul pentru modificarea Constituției urmând să aibă loc pe 6 și 7 octombrie, între orele 07.00 și 21.00. Fiind o inițiativă a Coaliției pentru Familie cu sprijinul Platformei Împreună, prezentăm, în cele ce urmează, opinia acestor organizații, dată publicității după obținerea votului final!

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 421, ediția print

“Votul de pe 11 septembrie, din Senatul României, pune capăt unei îndelungi așteptări din societatea românească. Mulțumim tuturor senatorilor care au votat pentru ca poporul român ­să-și poată exprima opinia, să-și poată exercita suveranitatea prin referendum. Am ajuns, astfel, în fața ultimei etape a lungului nostru drum pentru apărarea minților și sufletelor copiilor noștri de intruziunea minciunii și falsului unei ideologii radicale care vrea ­să-i învețe că naturalul și firescul sunt doar expresia unei așa-zise prejudecăți, și nu fundamentul vieții noastre ca ființe umane libere și demne, capabile de frumusețe și dragoste, de demnitate și moralitate. Coaliția pentru Familie și Platforma Împreună vor continua implicarea până la Referendum, îndeplinind mandatul conferit de cele trei milioane de români semnatari ai inițiativei cetățenești. Au trecut trei ani grei, ­plini de nedreptăți comise împotriva noastră, a tuturor. Referendumul care se va organiza este șansa noastră istorică, acum, la o sută de ani de la Marea Unire, să ne reunim într-o imensă    afirmare    a    libertății, demnității și suve­ra­­­­ni­tății noastre ca popor, în concertul popoarelor europene. Referendumul nu este al niciunui partid, al niciunui lider politic, este al tuturor acelora care vor veni la vot pentru apărarea copiilor lor, pentru ca viața lor să fie scutită de minciuna ideologică a revoluției sexuale, de minciuna acelora care vor să ne reeduce pe toți, părinți și copii. Trebuie acum ca noi să înțelegem  cât de multă nevoie este de votul nostru, de prezența noastră, cât de multă nevoie au copiii și nepoții noștri de protecția noastră și de mobilizarea noastră pentru a le apăra drepturile și viitorul. Definirea căsătoriei ca uniunea dintre un bărbat și o femeie în Constituția României va face ca lumea noastră, societatea noastră, viața noastră să poată prezerva adevărul civilizației noas­tre creștine. Să facem acest lucru posibil prin votul nostru! Pentru a reuși în încercarea noastră trebuie să fim cel puțin 6.000.000 de cetățeni la vot. Dacă nu ne vom lăsa păcăliți de furia și zgomotul din jurul nostru, dacă vom discerne adevărul cum se cuvine printre toate minciunile care ni se servesc, dacă vom reuși să ne deschidem sufletul pentru mesajul simplu și direct al acestei inițiative, vom izbândi. Dumnezeu să ocro­tească România!”

Revizuirea Constituției, cerută de Coaliția pentru Familie

În toamna anului 2015, Coaliția pentru Familie a decis demararea procedurilor de revizuire a Constituției României pentru modificarea art. 48, alineat 1, pentru a înlocui termenul „soți” cu exprimarea „bărbat și femeie”. Conform art. 48, alineat 1, din Constituția României, „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între soți, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor.”